Ε.Ε.Σ.: Στο πλευρό του Δήμου Ηλιούπολης για Rapid Test στους μαθητές

Date:

Share post:

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη για διενέργεια Rapid Test στους μαθητές της πόλης. Τούτο κατέστη αναγκαίο ένεκα της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στους μαθητές.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εντολής του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, νοσηλεύτριες του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ., από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 και για όσο κριθεί αναγκαίο, θα διενεργούν δωρεάν Rapid Test, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, στο  ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας, Αλ. Παναγούλη 1, από 8:30 έως 14:00, στους μαθητές που θα προσκομίζουν τη σχετική βεβαίωση υποχρέωσης ελέγχου, από τον του Διευθυντή του σχολείου τους. Παράλληλα, βεβαίως θα εξυπηρετούν και όσους κατοίκους θέλουν να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  (Rapid Test). Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τον ήδη επιβαρυμένο φόρτο του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης (ΙΚΑ) αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης ανέφερε σχετικά: «Ως Δήμαρχος, επικοινώνησα προσωπικά με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τον παρακάλεσα να συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην πραγματοποίηση Rapid Test στους μαθητές της πόλης μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της Ελλάδας, που σε εθελοντική  βάση  υπηρετεί την Αλληλεγγύη, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς. Ευχαριστώ θερμά και δημόσια τον Προέδρο Dr. Αντώνιο Αυγερινό, για την άμεση και ενθουσιώδη ανταπόκρισή του».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.