ΗΡΑΚΛΗΣ: «Ομάδα CSR της Χρονιάς» στα Hellenic Responsible Business Awards

Date:

Share post:

Για τις δράσεις του που προωθούν την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη διακρίθηκε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ μέσα από την τριπλή βράβευσή του στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2022.

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Ομάδα CSR της Χρονιάς» για το πολύπλευρο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα», με το Ασημένιο Βραβείο για το Πρόγραμμα στήριξης και ευαισθητοποίησης «Bee Our Hero» στην Κατηγορία «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» και με το Χάλκινο Βραβείο για τις πρωτοβουλίες του ως προς την προστασία των υδάτινων πόρων στην Κατηγορία «Διαχείριση Φυσικών Πόρων».

Με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων από την ίδρυσή του και με οδηγό τη δέσμευσή του να θέτει τα θεμέλια για ένα πιο αειφόρο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ σχεδίασε και υλοποιεί το ολοκληρωμένο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα». Σκοπός του προγράμματος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνίας, η μέριμνα για το περιβάλλον, η στήριξη των νέων, η φροντίδα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, η συνεισφορά στη δημόσια υγεία και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος υλοποίησε 14 δράσεις με ωφελούμενους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Η έμπρακτη υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2024, η αναβάθμιση υποδομών και κάλυψη άμεσων αναγκών σε 34 Ειδικά Σχολεία σε περιοχές ανά την Ελλάδα όπου έχει παρουσία, η δωρεά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού σε δημόσιες δομές υγείας σε Μαγνησία και Εύβοια αποτελούν μερικές από τις πρωτοβουλίες του προγράμματος «Ένας άθλος ακόμα».

Επιπρόσθετα, συνεπής στη δέσμευσή του να συνεισφέρει άμεσα και ουσιαστικά στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στη δημιουργία ενός ξεχωριστού προγράμματος ευαισθητοποίησης και στήριξης των πληγέντων, από τις πυρκαγιές του 2021, μελισσοκόμων και μελισσιών της Βόρειας Εύβοιας, το «Bee Our Hero». Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Όμιλος προσέφερε 150 τόνους μελισσοτροφής, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες σίτισης 500 εκατομμυρίων μελισσών για διάστημα 8 μηνών. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ενεργά πάνω από 300 επαγγελματίες μελισσοκόμους, ώστε να  συνεχίσουν αδιάλειπτα την δραστηριότητά τους, συνεισφέροντας στη βιώσιμη ανάκαμψη και ταχεία ανάπτυξη του κλάδου.

Επιπλέον, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ βελτιώνει διαρκώς το υδάτινο αποτύπωμά του, προχωρώντας στην εγκατάσταση σύγχρονων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στο Εργοστάσιο Μηλακίου Ευβοίας και το Ορυχείο Ελαφρόπετρας στη νησίδα Γυαλί. Παράλληλα, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιομηχανικής συμβίωσης, ο Όμιλος αξιοποιεί απόβλητο νερό γειτονικής βιομηχανικής μονάδας, περιορίζοντας σημαντικά τη χρήση νερού από άλλες πηγές-γεωτρήσεις.

Η Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Η τριπλή βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους εμάς, τους ανθρώπους του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, καθώς επισφραγίζει τις ατομικές και συλλογικές προσπάθειες χρόνων, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Ο Όμιλος από την ίδρυσή του στοχεύει στη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος, λειτουργώντας πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Άλλωστε, όραμά μας είναι να οδηγούμε την μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές υλοποιώντας παράλληλα προγράμματα που στηρίζουν την κοινωνία και τον άνθρωπο».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.