Η Βιώσιμη Εξέλιξη σε συνάρτηση με την Αλλαγή: το πείραμα της INTERAMERICAN

Συζήτηση του Γιάννη Καντώρου, CEO της Interamerican, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλλά στο podcast που ανέβασε το #cnngr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ακούστε την αποκαλυπτική συζήτηση του Γιάννη Καντώρου, CEO της Interamerican, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλλά στο podcast που ανέβασε το #cnngr στη σειρά Business Stories, με τίτλο «Interamerican: υιοθετώντας ένα πιο ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας».

Η εκθετική επιτάχυνση των μεταβολών σε έναν κόσμο που περιέχει και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση λειτουργικής επάρκειας σε στατικά – παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα.

Η ευελιξία, η απλοποίηση, ο αυτοματισμός και μια νέα αντίληψη για την εργασία στη βάση των τεχνολογικών κατακτήσεων, που θα ενισχύει την παραγωγικότητα και θα βελτιώνει την αποτεσματικότητα, προβάλλουν εύλογα ως απαιτούμενα σε επιχειρήσεις που θέλουν να δώσουν βάθος μέλλοντος στη διαδρομή τους, αποτολμώντας έναν δυναμικό μετασχηματισμό στη δομή και την οργάνωση.

Η INTERAMERICAN αποτελεί ένα σχετικό παράδειγμα λελογισμένης τόλμης και ήδη, μετά από 4 κύματα αλλαγών, λίγο πριν και κυρίως κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του μετασχηματισμού της σε ένα μοντέλο οριζόντιας οργάνωσης με έμφαση στη λειτουργία της ευέλικτης εργασίας ομάδων. Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από λιγότερα επίπεδα στη διοικητική διαστρωμάτωση, την αναλυτική σκέψη και τα «όπλα» της τεχνολογίας ως αιχμή – τον παράλληλα εξελισσόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό σε κάθε λειτουργία. Δηλαδή, από στοιχεία που υπόσχονται περισσότερη καινοτομία.
Προσδοκάται μεσοπρόθεσμα το αποτέλεσμα, αλλά είναι σαφές πως η βιώσιμη εξέλιξη του οργανισμού έχει ανατοποθετηθεί σε απολύτως σύγχρονη βάση.

Ακούστε εδώ το podcast

Πηγή: CNN  & LinkdIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!