Η ΔΕΛΤΑ καλύπτει τις ανάγκες 5.386 παιδιών, προσφέροντας γάλα και γιαούρτι 

Date:

Share post:

Η ΔΕΛΤΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενική έκκληση που απηύθυνε τον Φεβρουάριο το Ινστιτούτο Prolepsis, καλύπτοντας την ανάγκη για γάλα και γιαούρτι στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Συγκεκριμένα, εξασφάλισε έως το τέλος της σχολικής χρονιάς το γάλα και το γιαούρτι για 5.386 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο σε ευπαθείς κοινωνικά περιοχές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας και Θράκης.

Μάλιστα, χάρη στην προσφορά της ΔΕΛΤΑ, εξασφαλίστηκε ένα επιπλέον γαλακτοκομικό προϊόν την εβδομάδα για κάθε μαθητή που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Πλέον, θα διανέμονται στα σχολεία τέσσερις συσκευασίες φρέσκου γάλακτος ή γιαουρτιού την εβδομάδα (δύο φορές την εβδομάδα φρέσκο γάλα σε συσκευασία 500ml και δύο φορές γιαούρτι 200 γρ.), με αποκλειστική χορηγία από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ. Το γεύμα που προσφέρεται καθημερινά από το Ινστιτούτο Prolepsis στα παιδιά περιλαμβάνει ακόμα σάντουιτς (με αυγό, κοτόπουλο ή τυρί και λαχανικά) ή αρτοσκεύασμα (π.χ κοτόπιτα, πρασοτυρόπιτα, σπανακόπιτα) ολικής άλεσης και ένα φρέσκο φρούτο. 

Οι συσκευασίες με το γάλα της ΔΕΛΤΑ έφτασαν για πρώτη φορά στα σχολεία του Προγράμματος την Τετάρτη 30 Μαρτίου. Συνολικά, θα διανεμηθούν 94.788 συσκευασίες φρέσκου γάλακτος και 94.788 συσκευασίες γιαουρτιού.

Τα γαλακτοκομικά αποτελούν τη βασική πηγή ασβεστίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ στην παιδική και εφηβική ηλικία, κατά την οποία διαμορφώνονται τα οστά, οι ανάγκες σε ασβέστιο είναι αυξημένες. Σύμφωνα με τον «Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για βρέφη, παιδιά και εφήβους», η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση γαλακτοκομικών για τα παιδιά είναι  2-3 μερίδες, ενώ στους εφήβους η οδηγία αγγίζει ακόμη και τις 4 μερίδες. Tο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ διασφαλίζει σχεδόν καθημερινά στους μαθητές λευκό γάλα, γιαούρτι ή/και τυρί, καλύπτοντας περισσότερο από το 50% των ημερήσιων αναγκών των μαθητών σε ασβέστιο, ενώ το ποσοστό φτάνει σε υψηλότερα επίπεδα για τις πιο μικρές ηλικίες.

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για κάθε οικογένεια, και ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η ΔΕΛΤΑ αφουγκράστηκε το αίτημά μας και ένιωσε την αγωνία μας για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά που σιτίζονται καθημερινά στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με τη ΔΕΛΤΑ μοιραζόμαστε κοινές αξίες και κυρίως την ίδια έγνοια: Να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτήν την υποστήριξη, η οποία μας συγκινεί όλους.» δηλώνει η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Prolepsis. 

«Για τη ΔΕΛΤΑ, η διασφάλιση της σίτισης των παιδιών που έχουν ανάγκη, αποτελεί εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα. Η εταιρεία μας, συμπληρώνοντας φέτος 70 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια, θέτει ως στόχο να εξασφαλίσει για όλα τα παιδιά τα βασικά για τη σωστή ανάπτυξή τους διατροφικά αγαθά. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμπλέουμε ξανά με το Ινστιτούτο Prolepsis για τον κοινό μας σκοπό», δήλωσε η Marketing Director της ΔΕΛΤΑ, Μάρα Βώκου.

Σχετικά με το  Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ (www.diatrofi.prolepsis.gr): το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012 σε ευπαθείς περιοχές της χώρας και έχει προσφέρει περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια υγιεινά δωρεάν γεύματα, σε 728 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και περίπου 112.700 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. 

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και  με την πολύτιμη συνδρομή ιδρυμάτων, εταιρειών και μεμονωμένων πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.