Η δωρεά της LG και της Ithaca ενισχύει τους αστέγους

Date:

Share post:

Η LG Electronics (LG)στο πλαίσιο της ενεργής υποστήριξης των άστεγων συμπολιτών μας, ενισχύει για ακόμα έναν χρόνο μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις», την πρωτοβουλία του έργου της Ιthaca

Με σκοπό να προστατέψει όσο το δυνατόν περισσότερους αστέγους από το κρύο, δώρισε σε 50 ανθρώπους, που διαβιούν σε συνθήκες δρόμου 50 τσάντες με ισοθερμικά κολάν, μπλούζες και κάλτσες. Αξιοποιώντας την κινητή μονάδα της Ithaca, τα είδη ρουχισμού διανεμήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο εμπορικό τρίγωνο και συγκεκριμένα στις περιοχές: Κλαυθμώνος, Σταδίου, Ερμού, Αθηνάς, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ψυρρή.

H LG στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία της Ithaca Laundry από την πρώτη στιγμή παρέχοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Στο ειδικά διαμορφωμένο βαν, δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια φροντίζουν, ώστε τα ρούχα να επιστρέφονται στους αστέγους καθαρά και στεγνά, κάνοντας τη διαβίωσή τους όσο πιο αξιοπρεπή γίνεται. Επιπλέον, η εταιρεία στην προσπάθειά της να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στην ενέργεια της Ithaca, εξόπλισε το 2020 δωρεάν, με 5 πλυντήρια και 5 στεγνωτήρια το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. 

Η φωτογραφική κάλυψη της δράσης έγινε από την φωτογράφο Χρυσούλα Πατσού.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.