«Η Θεοτόκος»: Διάκριση σε διαγωνισμό για άτομα με αναπηρία

Date:

Share post:

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα (18/2) ο Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός Cupid’s Spoon στο προαύλιο του Καθολικού Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» διακρίθηκαν στην κατηγορία της μαγειρικής.

Το Cupid’s Spoon είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει η Ένωση UNUO. Ο διαγωνισμός Cupid’s Spoon ξεκίνησε στην Κροατία το 2020, από τον Vedran Habel και τη Silvija Habel, ιδρυτές της ένωσης UNUO. 

Το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» εκπροσώπησαν οι ωφελούμενοι του τμήματος Εστίασης. Η ομάδα αποτελούνταν από τους Αλέξανδρο Λικόκα, Σπύρο Ντερτιλή και Θανάση Χαραλάμπους και με την καθοδήγηση του σεφ Γιάννη Δεληγιάννη και της εκπαιδεύτριας Ανδριάννας Μουράτη, ετοίμασαν τη δική τους συνταγή για το διαγωνισμό. 

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και ανακοινώθηκαν οι νικητές. Στη κατηγορία της μαγειρικής, νικητές ήταν οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος και τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Θανάσης Χαραλάμπους. 

Σε συνέχεια αυτής της σημαντικής διάκρισης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ερωτόκριτος Νεόφυτος δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που οι Ωφελούμενοι μας κατέκτησαν αυτή τη σημαντική διάκριση, αποτέλεσμα της άρτιας εκπαίδευσης που λαμβάνουν στο Ίδρυμα. Είμαστε ταυτόχρονα και πολύ χαρούμενοι που ένας διεθνής οργανισμός όπως η Ένωση UNUO και ο Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός  Cupid’s Spoon αποφάσισαν να εντάξουν στο πλάνο των δράσεων τους και την Ελλάδα αναδεικνύοντας έτσι τις μοναδικές δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία».

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.