Η Λάρισα επόμενος σταθμός του Προγράμματος των Special Olympics

Date:

Share post:

Από τις 27 Απριλίου, η Λάρισα απέλεσε το 18ο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas, που υλοποιείται με την πολύτιμη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα με νοητική αναπηρία να κοινωνικοποιηθούν μέσω του αθλητισμού.  Το Τοπικό Πρόγραμμα στην Λάρισα ξεκίνησίε με δύο δημοφιλή αθλήματα, το τένις και το στίβο. 

Η έναρξη του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Λάρισα εγκαινιάστηκε με την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ.  Διονύσιου Κοδέλλα, και του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, την Πέμπτη 27/4.

Παράλληλα υπεγράφη Συμφωνητικό Συνεργασίας με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Λάρισας με τη Πρόεδρο Εριφύλη Καλογεροπούλου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ενίσχυσης του αθλητικού πνεύματος και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας, η ομάδα των Special Olympics Hellas προγραμμάτισε μια σειρά επισκέψεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και δομές υποστήριξης ΑμεΑ, μαζί με τον Συντονιστή και τους προπονητές που ανέλαβαν το σημαντικό έργο να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Με όραμα να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες μέσα από τον αθλητισμό και να συμβάλλει στην ομαλή ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οδεύει προς το στόχο του, να αναπτυχθεί σε 21 πόλεις της χώρας σε βάθος τριετίας. Μετά την Λάρισα, απομένουν τρεις ακόμη σταθμοί, για τα Τοπικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, οπότε και θα ολοκληρωθεί το ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics. 

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content