Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων

Date:

Share post:

Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οι δράσεις της κοινωνίας των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενότητας «Marine Environment Protection & Citizen Science» στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference που διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Παναγιώτης Δημόπουλος, επεσήμανε πως η αειφόρος διαχείριση δεν μπορεί παρά να συνδέεται με την ύπαρξη και εφαρμογή διαχειριστικών δράσεων για την βιοποικιλότητα και τόνισε το σημαντικό ρόλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην κατεύθυνση αυτή.

Στη συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων για τη συγκέντρωση στοιχείων, τον εντοπισμό προβλημάτων που απαιτούν επιστημονική προσέγγιση και την εφαρμογή επιστημονικά δοκιμασμένων λύσεων αναφέρθηκαν με τη σειρά τους ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής SAVE COAST και ο Γιώργος Κανέλλης, Εκπρόσωπος της Ένωσης για την Προστασία του Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος του Κορινθιακού και Πατραϊκού Κόλπου.

Στη συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος που διαμόρφωσε το χαρακτήρα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Γέφυρα ΑΕ αναφέρθηκε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας Γιάννης Φρέρης, ενώ από την πλευρά της η Επιστημονική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος Αναστασία Μήλιου επεσήμανε πως «η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι μας και μας επηρεάζει όλους, όμως τα περιθώρια στενεύουν».

Τη συζήτηση συντόνισε καθηγητής Περιβαλλοντικής και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».