Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων

Date:

Share post:

Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οι δράσεις της κοινωνίας των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενότητας «Marine Environment Protection & Citizen Science» στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference που διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Παναγιώτης Δημόπουλος, επεσήμανε πως η αειφόρος διαχείριση δεν μπορεί παρά να συνδέεται με την ύπαρξη και εφαρμογή διαχειριστικών δράσεων για την βιοποικιλότητα και τόνισε το σημαντικό ρόλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην κατεύθυνση αυτή.

Στη συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων για τη συγκέντρωση στοιχείων, τον εντοπισμό προβλημάτων που απαιτούν επιστημονική προσέγγιση και την εφαρμογή επιστημονικά δοκιμασμένων λύσεων αναφέρθηκαν με τη σειρά τους ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής SAVE COAST και ο Γιώργος Κανέλλης, Εκπρόσωπος της Ένωσης για την Προστασία του Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος του Κορινθιακού και Πατραϊκού Κόλπου.

Στη συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος που διαμόρφωσε το χαρακτήρα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Γέφυρα ΑΕ αναφέρθηκε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας Γιάννης Φρέρης, ενώ από την πλευρά της η Επιστημονική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος Αναστασία Μήλιου επεσήμανε πως «η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι μας και μας επηρεάζει όλους, όμως τα περιθώρια στενεύουν».

Τη συζήτηση συντόνισε καθηγητής Περιβαλλοντικής και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση του Vital Blue της Επίκυκλος 

Η Vital Blue είναι ένα αστικό κτήριο με οκτώ  πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

To instacar στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ και την Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος

Με την ολοκλήρωση της ενέργειας, η ομάδα του instacar επισκέφτηκε την έδρα του Άλλου Ανθρώπου, στο Μεταξουργείο, ενισχύοντας τη δράση της ομάδας της κοινωνικής κουζίνας, μαγειρεύοντας και μοιράζοντας φαγητό.

Special Olympics Hellas: Η Καβάλα, 19ος σταθμός με τη συμβολή του ΙΣΝ

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics, δωρεά του ΙΣΝ, μέσα από τον αθλητισμό, ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια προς άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Teleperformance, Barphone & DIMAND ενισχύουν το έργο της πυροσβεστικής

Κάθε ζωή, κάθε δέντρο και κάθε περιουσία που σώζεται από τη μανία της φωτιάς, μας γεμίζει ελπίδα και...
Skip to content