Η ASI πιστοποίησε τον Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS

Date:

Share post:

Ο Τομέας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS (Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δελφοί Δίστομον) πιστοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία ASI για  το σύνολο των δραστηριοτήτων του κατά το πρότυπο αλυσίδας εφοδιασμού (Chain of Custody Standard). Αυτή είναι η δεύτερη, ανώτερου επιπέδου, Πιστοποίηση ASI για την MYTILINEOS, καθώς ο Τομέας Μεταλλουργίας έχει λάβει τον Οκτώβριο του 2021 Πιστοποίηση ASI για το πρότυπο εκτέλεσης έργου στο σύνολο των εγκαταστάσεών του.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, Δημήτρης Στεφανίδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που επιτυγχάνουμε μια ακόμη αναγνωρισμένη πιστοποίηση ASI, αυτή τη φορά για την αλυσίδα εφοδιασμού, μετά από αυτήν για το πρότυπο εκτέλεσης έργου. Οι πιστοποιήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την αφοσίωση της MYTILINEOS στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αποδεικνύουν ότι ο Τομέας Μεταλλουργίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των υπεύθυνων πρακτικών προμήθειας υλικών. Η MYTILINEOS δεσμεύεται να αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την «πράσινη» μεταλλουργία μειώνοντας τις απόλυτες εκπομπές του Τομέα κατά 65% και, αντίστοιχα, τις σχετικές εκπομπές κατά 75% (όπως μετρούνται ανά τόνο παραγόμενου αλουμινίου) έως το 2030».

Η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως μία από τις ισχυρότερες εταιρείες στον διεθνή κλάδο της Μεταλλουργίας. Διαθέτει τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής σε διεθνές επίπεδο, διατηρεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Ο Τομέας Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου €700 εκατ., που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας (βάσει στοιχείων Γ’ τριμήνου 2022).

Η σταθερά δυναμική ανάπτυξη του Τομέα Μεταλλουργίας αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την Eurometaux, καθώς τα μέλη της εξέλεξαν τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο της Ένωσης. Ήταν η πρώτη φορά που μια ελληνική εταιρεία, αναλαμβάνει την Προεδρία αυτού του κρίσιμου ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου. 

Η Fiona Solomon, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ASI, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τη MYTILINEOS για την απόκτηση της πιστοποίησης ASI Chain of Custody Standard, για το σύνολο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων – από την εξόρυξη βωξίτη, έως την παραγωγή αλουμινίου και αλουμίνας. Η διπλή αυτή πιστοποίηση δίνει τη δυνατότητα στη MYTILINEOS να προσφέρει προϊόντα αλουμινίου και αλουμίνας με την σφραγίδα ASI. Η υπεύθυνη πολιτική προμηθειών της MYTILINEOS, παράλληλα με τις διαδικασίες δέουσας επιμέλειας και αξιολόγησης κινδύνου, χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των κρίσιμων προμηθευτών της και τη διενέργεια εκτιμήσεων κινδύνου σύμφωνα με βασικά κριτήρια ESG, τα οποία, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση ASI, παρέχουν στους πελάτες της, διασφάλιση υπεύθυνων πρακτικών προμήθειας και παραγωγής».

Η Πρωτοβουλία «Aluminium Stewardship Initiative» (ASI) είναι ένας παγκόσμιος, πολυμετοχικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημιουργίας προτύπων και πιστοποίησης, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα πιστοποίησης για να διασφαλίσει ότι οι αρχές της Βιωσιμότητας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Διακυβέρνησης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στην παραγωγή, τη χρήση και την ανακύκλωση του αλουμινίου. Μεγάλοι παγκόσμιοι παραγωγοί αλουμινίου / αλουμίνας, όπως η Rio Tinto, η Alcoa Hydrο και η Rusal, έχουν ενταχθεί και πιστοποιηθεί σε αυτήν την πρωτοβουλία με τη δέσμευση να μεγιστοποιήσουν τη συμβολή του αλουμινίου προς μια βιώσιμη κοινωνία.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ACS: Ετήσια πιστοποίηση βιωσιμότητας με χάλκινο μετάλλιο EcoVadis 

Η Ecovadis βαθμολογεί την απόδοση αξιολογώντας τις πολιτικές, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα μιας εταιρείας, καθώς και στοιχεία από τρίτους επαγγελματίες και εξωτερικούς εμπλεκόμενους.

ΕΥΡΗΚΑ: Δωρεές αξίας 150.000 ευρώ μέσα στο 2022

Η εκστρατεία του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ και της ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ξεκίνησε στις αρχές του 2022, με την προσφορά αντιβακτηριδιακών-απολυμαντικών προϊόντων αξίας 50.000 ευρώ στους πολίτες της Ουκρανίας.

EEΣ: Είδη πρώτης ανάγκης σε νοικοκυριά του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Η δράση αναπτύχθηκε από κλιμάκια του ΕΕΣ στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού.

Greek – Ukrainian Startups Gateway

Στόχος του προγράμματος Greek-Ukrainian StartUp Gateway είναι να προσφέρει προσωρινή μετεγκατάσταση σε ουκρανικές start-ups και στους εργαζόμενούς τους (όπως και στις οικογένειές τους).