Η Fraport Greece στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαθρεμπορίου άγριων ζώων

Date:

Share post:

H Fraport Greece, επεκτείνοντας την στρατηγική της για την προστασία της βιοποικιλότητας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και σε στενή συνεργασία με το ACI World, υπέγραψε την Διακήρυξη του Μπάκιγχαμ «Ενωμένοι για την Άγρια Ζωή» για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου άγριων ζώων.

Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα, η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο δίπλα σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου μεταφορών διεθνώς, η Fraport Greece θα προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση πρωτοκόλλων, ώστε να ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου ζώων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Το σχέδιο δράσης για την εφαρμογή των δεσμεύσεων της εταιρείας αποτελεί τμήμα του Προγράμματος Προστασίας της Βιοποικιλότητας της Fraport Greece και βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της ολιστικής στρατηγικής για την βιώσιμη ανάπτυξή της.

Έχοντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων την προστασία της άγριας πανίδας, η Fraport Greece στοχεύει να ευαισθητοποιήσει ελληνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμικούς παράγοντες, ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο άγριων ζώων όσο το δυνατόν πιο συντονισμένα.

Ο κος Ηλίας Μαραγκάκης, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της Fraport Greece δήλωσε σχετικά:
«Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Fraport Greece κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα. Συμμετέχοντας στη Διακήρυξη του Μπάκιγχαμ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου διεθνώς και υιοθετούμε μια ενιαία πολιτική απέναντι στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων.

Με τη σειρά μας καλούμε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα, να υπογράψουν αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικές νίκες για την ουσιαστική προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.