Η Holcim, μητρική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, έλαβε πιστοποίηση CPD

Date:

Share post:

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Holcim, μητρική εταιρία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, κατατάσσεται ως παγκόσμιος ηγέτης για το κλίμα στη «Λίστα Α» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην Α- για την ασφάλεια των υδάτων του CDP. Οι αξιολογήσεις αυτές του CDP αναδεικνύουν τη διαφάνεια και τις δράσεις της Holcim για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προστασία των υδάτινων πόρων. Με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται στον πυρήνα ολόκληρου του ομίλου εταιρειών της Holcim, οι ινδικές θυγατρικές ACC και Ambuja Cement εισήλθαν στη φετινή «Λίστα A» του CDP για το κλίμα και το νερό, αντίστοιχα.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, δήλωσε σχετικά «Η βαθμολογία Α για το κλίμα που έλαβε φέτος η Holcim από το CDP για δεύτερη χρονιά αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προόδου μας ως ο ηγέτης του κλάδου που οδηγεί τη μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο κλάδο σύμφωνα με τους στόχους μας για το 2050, οι οποίοι επικυρώθηκαν από SBTi. Με βάση την παρουσίαση της στρατηγικής μας για την προστασία της φύσης, θέσαμε νέους και φιλόδοξους στόχους για την επίτευξη της προστασίας του νερού σε όλες τις εταιρίες μας παγκοσμίως, με τους συναδέλφους μας από την Ambuja στην Ινδία να έχουν το προβάδισμα. Η φετινή κατάταξη του CDP αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν οι 70.000 άνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο αλλά και κίνητρο για όλους μας να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη ψηλότερα».

Ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος του CDP, ανέφερε «Η ανάληψη ηγετικού ρόλου όσον αφορά στη διαφάνεια και τις στοχευμένες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις, ακόμη περισσότερο φέτος που είναι το έτος της COP26 και της Έκτης Έκθεσης Αξιολόγησης της IPCC. Ο ηγετικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για έναν ισότιμο κόσμο με καθαρό μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και προτεραιότητα την προστασία της φύσης. Η «Λίστα Α» τιμά τις εταιρίες που προετοιμάζονται για να διαπρέψουν στην οικονομία του μέλλοντος αναλαμβάνοντας δράση σήμερα».

Η φετινή κατάταξη αναγνωρίζει τους φιλόδοξους στόχους και τις δράσεις της Holcim για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης του κλάδου. Καθιστά την πράσινη δόμηση μεγάλης κλίμακας εφικτή με τις παγκοσμίως πρώτες σειρές πράσινου σκυροδέματος ECOPact και πράσινου τσιμέντου ECOPlanet. Προωθεί την κυκλική οικονομία για την οικοδόμηση καινούριων αξιοποιώντας των παλιών, ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανακύκλωση με στόχο τους 100 εκατ. τόνους ανακυκλωμένων υλικών έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων 10 εκατ. τόνων αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων. Προάγει την έξυπνη σχεδίαση, ώστε να χτίζει περισσότερα με λιγότερα υλικά, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η εκτύπωση 3D όπου χρησιμοποιούνται 70% λιγότερα υλικά διατηρώντας υψηλά τις επιδόσεις τους. Διερευνά τεχνολογίες επόμενης γενιάς με στόχο το θετικό αποτύπωμα από την ψηφιοποίηση έως τη δέσμευση και αποθήκευση του άνθρακα.

Φέτος, το CDP χρησιμοποίησε τη λεπτομερή και ανεξάρτητη μεθοδολογία του για να αξιολογήσει τον αριθμό ρεκόρ των 13.000 επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν. Κάθε χρόνο, το CDP κατανέμει βαθμολογία από το Α έως το Δ- βάσει της πληρότητας των γνωστοποιήσεων, της ευαισθητοποίησης και της διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων και της επίδειξης βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ηγεσία.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content