Connect with us

Ανά Κλάδο

Η INTERAMERICAN για τη μείωση του κινδύνου των καταστροφών

interamerican1

Ευθυγραμμισμένη με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς οργανισμούς του κόσμου για την αντιμετώπιση των καταστροφών είναι η INTERAMERICAN, επικαιροποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση. Η εταιρεία υποστηρίζει τη διακήρυξη “Ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις καταστροφές” που προέκυψε από την 3η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, στο Σεντάι της Ιαπωνίας κατά τον περασμένο Μάρτιο. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης οδήγησαν στο “Πλαίσιο του Σεντάι για την ελάττωση του κινδύνου από καταστροφές 2015-2030”, στο οποίο θα αναφέρονται οι σχετικές προσπάθειες κατά την επόμενη δεκαπενταετία. Πρόκειται για παγκόσμια πολιτική συμφωνία του ΟΗΕ, που συνδέεται με την ατζέντα για την αειφόρο ανάπτυξη και υιοθετήθηκε από 187 χώρες.

Η INTERAMERICAN, ως μέλος της Οικονομικής Πρωτοβουλίας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UN Environment Programme Finance Initiative) δεσμεύεται να συμβάλει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Η συνδιάσκεψη το προσδιόρισε ως “ουσιαστική ελάττωση του κινδύνου καταστροφών και των απωλειών σε ζωές, μέσα διαβίωσης και υγεία, καθώς και των οικονομικών, φυσικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών περιουσιακών στοιχείων των ανθρώπων, των επιχειρήσεων, των κοινοτήτων και των χωρών”.

Στόχος είναι η πρόληψη νέων και η ελάττωση των υπαρχόντων καταστροφικών κινδύνων με εφαρμογή ολοκληρωμένων και περιεκτικών οικονομικών, διαρθρωτικών, νομικών, κοινωνικών, υγειονομικών, πολιτισμικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών, τεχνολογικών, πολιτικών και θεσμικών μέτρων. Τα μέτρα αποβλέπουν στη μείωση της παγκόσμιας θνησιμότητας λόγω καταστροφών, στον περιορισμό των οικονομικών απωλειών, των ζημιών σε κρίσιμες υποδομές και στη διαθεσιμότητα και πρόσβαση των πληττόμενων χωρών σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, πληροφοριών και αξιολόγησης των πολλαπλών κινδύνων.

Στο πλαίσιο της διακήρυξης του Σεντάι αναγνωρίζεται, για πρώτη φορά, το περιβαλλοντικό ως ένα οριζόντιο ζήτημα στην ελάττωση του κινδύνου καταστροφών, που συμφωνεί:

  • αναγνώριση των περιβαλλοντικών παραγόντων του κινδύνου (υποβάθμιση οικοσυστημάτων, κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικές επιπτώσεις καταστροφών)
  • αξιολόγηση, διαχείριση του κινδύνου – επίτευξη δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων για την αντιμετώπισή του
  • παγκόσμιες, περιφερειακές και εθνικές πολιτικές που συνδέονται με το περιβάλλον τη διαχείριση φυσικών πόρων και τη βιοποικιλότητα.

Περιβαλλοντικές πρακτικές της INTERAMERICAN

Εδώ και δέκα χρόνια, η INTERAMERICAN έχει πάρει θέση για το περιβαλλοντικό ζήτημα με δύο προϊοντικές γραμμές ασφάλισης – τη “Green Line” για την αστική ευθύνη ρύπανσης και την “Energy Line” για την ασφάλιση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η στρατηγική της απόλυτα ψηφιακής λειτουργίας της εταιρείας έως το 2020, εξάλλου, σε συνδυασμό με σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος, περιορίζει ή/και αντισταθμίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της INTERAMERICAN, που ενδεικτικά περιορίζει σε ετήσια βάση τους ρύπους σε 170 περίπου ισοδύναμους τόνους διοξειδίων και οξειδίων, εξοικονομεί ενέργεια 600 χιλιάδων κιλοβατώρων και αποτρέπει την παραγωγή 55 χιλιάδων περίπου τόνων αποβλήτων. Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει πολιτική πράσινων προμηθειών. Ειδικότερα όσον αναφορά στην ασφάλιση φωτοβολταϊκών, η λειτουργία των ασφαλισμένων στην εταιρεία πάρκων αποτρέπει ετησίως την έκλυση περίπου 120 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακος. Πρόσφατα, η INTERAMERICAN ασφάλισε τις φωτοβολταϊκές μονάδες όλων των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

COSMOTE: Στηρίζει το πρώτο ελληνικό Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής στα Αντικύθηρα

Ereynitika-Programmata-Cosmote-2018-Antikythira-1

Τη λειτουργία του πρώτου ελληνικού Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής στα Αντικύθηρα στηρίζει η COSMOTE. Το πρωτοπόρο Παρατηρητήριο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτελεί μια ολοκληρωμένη ερευνητική υποδομή για την αδιάλειπτη παρακολούθηση των κλιματικών παραμέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για την έγκαιρη ενημέρωση της Πολιτείας σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων.

Το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ) φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στα Αντικύθηρα, ενώ για τη λειτουργία και τη διασύνδεση του προηγμένου εξοπλισμού μετρήσεων που χρησιμοποιεί, το παρατηρητήριο αξιοποιεί τα δίκτυα κινητής και τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της COSMOTE.

Τα Αντικύθηρα επιλέχθηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λόγω των ατμοσφαιρικών συνθηκών υποβάθρου, που επικρατούν στο νησί, οι οποίες είναι αντιπροσωπευτικές της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη διάρκεια της λειτουργίας του, το Παρατηρητήριο των Αντικυθήρων έχει καταγράψει με συνεχείς μετρήσεις την κατακόρυφη κατανομή της σκόνης από τη Σαχάρα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται μετρήσεις ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού.

«Ακούγεται παράξενο να φτάνει μέχρι τη χώρα μας καπνός από δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, κι όμως συμβαίνει», αναφέρει ο Δρ. Βασίλειος Αμοιρίδης, Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου. «Η μεταφορά σωματιδίων από τον Καναδά σημειώθηκε στις 27 και 28 Αυγούστου 2018. Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καπνός ταξίδεψε περίπου 15 ημέρες για να φτάσει σε εμάς. Καταγράψαμε τέφρα και από την Αίτνα, στις 29 Αυγούστου», εξηγεί η διδακτορική ερευνήτρια του Αστεροσκοπείου, κ. Άννα Γιαλιτάκη, που ασχολείται με το Παρατηρητήριο.

Ereynitika-Programmata-Cosmote-2018-Antikythira

«Ειδικά σε ό,τι αφορά στις φωτιές του Καναδά, παρατηρήσαμε αρκετά μεγάλες συγκεντρώσεις καπνού που διαχύθηκε στην στρατόσφαιρα. Ο καπνός αυτός λειτουργεί ως ένα πέπλο που σκιάζει τον πλανήτη από την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να φτάνει στην επιφάνεια της Γης λιγότερη ενέργεια, επηρεάζοντας το ενεργειακό ισοζύγιο του πλανήτη και το κλίμα», σημειώνει ο Δρ. Αμοιρίδης.

Οι μετρήσεις του Παρατηρητήριου ακολουθούν τα πρότυπα αντίστοιχων ευρωπαϊκών υπερ-σταθμών και τις διεθνείς προδιαγραφές του συστήματος παρακολούθησης του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού GAW/WMO.

Το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων συστάθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για να εξυπηρετήσει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα με σκοπό την αδιάλειπτη παρακολούθηση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις επιταγές των αρμόδιων διεθνών οργανισμών και των πρόσφατων Εκθέσεων Αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή αλλά και της θεματικής στρατηγικής της ΕΕ για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με όραμα να συμβάλλει σε έναν κόσμο καλύτερο, μέσα από την τεχνολογία, η COSMOTE προωθεί την έρευνα και την καινοτομία, ενώ στηρίζει σταθερά δράσεις της επιστημονικής κοινότητας και ερευνητικά προγράμματα.

Περισσότερα

Ανά Κλάδο

Η Groupama Ασφαλιστική εκπαιδεύει τη νέα γενιά οδηγών

Η Groupama Ασφαλιστική, σε συνέχεια των δράσεών της στο πεδίο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, διοργάνωσε ένα ακόμη εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας. Το εξειδικευμένο σεμινάριο είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς οδηγών σε σχέση με την οδική ασφάλεια και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Χάρη στις πρωτοποριακές βιωματικές και θεωρητικές μεθόδους του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», οι συμμετέχοντες, ηλικίας 17 έως 23 ετών, είχαν τη δυνατότητα να διδαχθούν τις αρχές και τους κανόνες της ασφαλούς, αμυντικής και υπεύθυνης οδήγησης, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις σωστές βάσεις για την καλλιέργεια μιας γενικότερης κουλτούρας οδικής ασφάλειας.

Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει σταθερά να υλοποιεί προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με σκοπό την καλύτερη δυνατή ενημέρωση της κοινωνίας για ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτό της ασφάλειας στους δρόμους. Αποτελεί επιπλέον και διαχρονική αρχή της εταιρείας να λαμβάνει πρωτοβουλίες για θέματα που έχουν άμεση σχέση με τα προγράμματα ασφάλισης που διαθέτει.

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Βόλτα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Ξεκινούν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα 2018-2019 του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για σχολικές ομάδες, οικογένειες, αλλά και για μεμονωμένους επισκέπτες. Στις νέες δράσεις του μουσείου έχουν αξιοποιηθεί digital εργαλεία και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη και διαδραστική εμπειρία. Στον νέο εκθεσιακό χώρο του μουσείου, που φέτος έχει επιλεγεί από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως το τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την εξέλιξη της επικοινωνίας και της τεχνολογίας, μέσα από προηγμένες ψηφιακές εφαρμογές, όπως το Augmented Reality και το Virtual Reality.

Οι συλλογές του μουσείου, με πάνω από 3.200 αντικείμενα και 25.000 τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, είναι το σημείο αναφοράς για τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι φετινές μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις περιλαμβάνουν, εικαστικά και τεχνολογικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, ενημερώσεις για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, εργαστήρια ρομποτικής, παιχνίδια μυστηρίου και διαδραστικές ξεναγήσεις.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και παρέχονται δωρεάν για το κοινό, ενώ οι κρατήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά online στην ιστοσελίδα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

9-13 years old kids visit OTE Museum

Με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος, ανοίγουν την επομένη οι online κρατήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του επόμενου μήνα. Κάθε χρόνο, πάνω από 13.000 επισκέπτες συμμετέχουν στις δράσεις του μουσείου. Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, ως μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ