Connect with us

Ανά Κλάδο

Η INTERAMERICAN για τη μείωση του κινδύνου των καταστροφών

interamerican1

Ευθυγραμμισμένη με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς οργανισμούς του κόσμου για την αντιμετώπιση των καταστροφών είναι η INTERAMERICAN, επικαιροποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση. Η εταιρεία υποστηρίζει τη διακήρυξη “Ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις καταστροφές” που προέκυψε από την 3η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, στο Σεντάι της Ιαπωνίας κατά τον περασμένο Μάρτιο. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης οδήγησαν στο “Πλαίσιο του Σεντάι για την ελάττωση του κινδύνου από καταστροφές 2015-2030”, στο οποίο θα αναφέρονται οι σχετικές προσπάθειες κατά την επόμενη δεκαπενταετία. Πρόκειται για παγκόσμια πολιτική συμφωνία του ΟΗΕ, που συνδέεται με την ατζέντα για την αειφόρο ανάπτυξη και υιοθετήθηκε από 187 χώρες.

Η INTERAMERICAN, ως μέλος της Οικονομικής Πρωτοβουλίας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UN Environment Programme Finance Initiative) δεσμεύεται να συμβάλει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Η συνδιάσκεψη το προσδιόρισε ως “ουσιαστική ελάττωση του κινδύνου καταστροφών και των απωλειών σε ζωές, μέσα διαβίωσης και υγεία, καθώς και των οικονομικών, φυσικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών περιουσιακών στοιχείων των ανθρώπων, των επιχειρήσεων, των κοινοτήτων και των χωρών”.

Στόχος είναι η πρόληψη νέων και η ελάττωση των υπαρχόντων καταστροφικών κινδύνων με εφαρμογή ολοκληρωμένων και περιεκτικών οικονομικών, διαρθρωτικών, νομικών, κοινωνικών, υγειονομικών, πολιτισμικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών, τεχνολογικών, πολιτικών και θεσμικών μέτρων. Τα μέτρα αποβλέπουν στη μείωση της παγκόσμιας θνησιμότητας λόγω καταστροφών, στον περιορισμό των οικονομικών απωλειών, των ζημιών σε κρίσιμες υποδομές και στη διαθεσιμότητα και πρόσβαση των πληττόμενων χωρών σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, πληροφοριών και αξιολόγησης των πολλαπλών κινδύνων.

Στο πλαίσιο της διακήρυξης του Σεντάι αναγνωρίζεται, για πρώτη φορά, το περιβαλλοντικό ως ένα οριζόντιο ζήτημα στην ελάττωση του κινδύνου καταστροφών, που συμφωνεί:

  • αναγνώριση των περιβαλλοντικών παραγόντων του κινδύνου (υποβάθμιση οικοσυστημάτων, κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικές επιπτώσεις καταστροφών)
  • αξιολόγηση, διαχείριση του κινδύνου – επίτευξη δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων για την αντιμετώπισή του
  • παγκόσμιες, περιφερειακές και εθνικές πολιτικές που συνδέονται με το περιβάλλον τη διαχείριση φυσικών πόρων και τη βιοποικιλότητα.

Περιβαλλοντικές πρακτικές της INTERAMERICAN

Εδώ και δέκα χρόνια, η INTERAMERICAN έχει πάρει θέση για το περιβαλλοντικό ζήτημα με δύο προϊοντικές γραμμές ασφάλισης – τη “Green Line” για την αστική ευθύνη ρύπανσης και την “Energy Line” για την ασφάλιση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η στρατηγική της απόλυτα ψηφιακής λειτουργίας της εταιρείας έως το 2020, εξάλλου, σε συνδυασμό με σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος, περιορίζει ή/και αντισταθμίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της INTERAMERICAN, που ενδεικτικά περιορίζει σε ετήσια βάση τους ρύπους σε 170 περίπου ισοδύναμους τόνους διοξειδίων και οξειδίων, εξοικονομεί ενέργεια 600 χιλιάδων κιλοβατώρων και αποτρέπει την παραγωγή 55 χιλιάδων περίπου τόνων αποβλήτων. Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει πολιτική πράσινων προμηθειών. Ειδικότερα όσον αναφορά στην ασφάλιση φωτοβολταϊκών, η λειτουργία των ασφαλισμένων στην εταιρεία πάρκων αποτρέπει ετησίως την έκλυση περίπου 120 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακος. Πρόσφατα, η INTERAMERICAN ασφάλισε τις φωτοβολταϊκές μονάδες όλων των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

ΝΝ: 9 Έλληνες στο πρόγραμμα υποτροφιών

Η NN Hellas και ο Όμιλος NN υλοποίησαν, για 5η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα υποτροφιών ΝΝ Future Matters, παραμένοντας σταθεροί στις αξίες της εταιρείας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και στην επένδυσή τους για την εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εννέα  Έλληνες φοιτητές κέρδισαν υποτροφίες ύψους 5.000 έως 10.000 ευρώ  για να ξεκινήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους τον Σεπτέμβριο σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του ΝΝ Future Matters, κάθε ένας από τους σπουδαστές καθοδηγείται και υποστηρίζεται από ένα στέλεχος του NN Group.

Η διοικητική ομάδα της ΝΝ Ηellas υποδέχθηκε τους υποτρόφους στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρίας, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και συνομιλήσουν με την κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο.

Η κ. Πολιτοπούλου δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που μέσω του προγράμματος NN Future Matters, προσφέρουμε για μία ακόμη χρονιά, τη δυνατότητα σε Έλληνες φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ανώτατα Ιδρύματα του εξωτερικού. Η επιχειρηματικότητα των νέων αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε παρέχοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Υπότροφοι του προγράμματος NN Future Matters μαζί με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της NN Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου, την Λώρα Αναστασοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και την Ματίνα Παπαϊωάννου, Διευθύντρια Marketing

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Η Bayer Hellas στηρίζει την AIESEC Ελλάδος

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου Bayer, η Bayer Ελλάς υποστηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τον οργανισμό AIESEC Ελλάδος προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλο τον κόσμο να εργαστούν εθελοντικά σε MKO και ιδρύματα με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, 10 εθελοντές από την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ινδία το χρονικό διάστημα από 18/06 έως και 30/07 προσφέρουν εθελοντική εργασία στις οργανώσεις Σχεδία και στο Σύλλογο ANKAA αναλαμβάνοντας να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους και τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς τους. Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Bayer Ελλάς, όπου συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα μας και τις ανάγκες των οργανώσεων στις οποίες θα βοηθήσουν.

Με αφορμή τη συνεργασία της εταιρείας με την AIESEC Ελλάδος, η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς δήλωσε σχετικά: «H συνεργασία μας με την AIESEC συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της εταιρικής μας κοινωνικής υπευθυνότητας, τον εθελοντισμό και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ενώ παράλληλα αναπτύσσει ηγετικά χαρακτηριστικά στους νέους ανθρώπους προσφέροντας παράλληλα σημαντική βοήθεια στο έργο οργανώσεων που έχουν αποδεδειγμένα σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία».

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις η Bayer Ελλάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν σταματά να αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και με οδηγό τις αξίες της εταιρείας εργάζεται με πάθος σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε μέσα από τα προϊόντα αλλά και τις δράσεις της να συμβάλει έμπρακτα στην διαρκή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αναδεικνύοντας διαρκώς την αποστολής της εταιρείας «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

Περισσότερα

Λιανεμπόριο

Fourlis: Δανειστική Βιβλιοθήκη για τους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο όμιλος Fourlis εγκαινίασε φέτος μια νέα δράση για τους εργαζομένους του, τη δανειστική βιβλιοθήκη.

Δανειστικές βιβλιοθήκες λειτουργούν στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι, στις εγκαταστάσεις της Trade Logistics στο Σχηματάρι καθώς και σε πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα (Αεροδρόμιο, Αιγάλεω, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λάρισα). Πρόκειται για μία δράση η οποία αναπτύχθηκε με στόχο να φέρει τους εργαζόμενους κοντά στο βιβλίο και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία.

Για το σκοπό αυτό οι βιβλιοθήκες διαθέτουν μία σειρά τίτλων από διαφορετικές κατηγορίες, φιλοδοξώντας να καλυφθούν οι πολλές και διαφορετικές προτιμήσεις των εργαζομένων. rity52 \lsdloc

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ