Η LG στην CES 2022 με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Date:

Share post:

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αποτελεί επίκεντρο της CES® 2022, κάτι το οποίο διακρίνεται και στο περίπτερο της LG Electronics (LG)– έκτασης 2.044 τετραγωνικών μέτρων- το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά. 

Για το περίπτερό της με μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην CES 2022, η LG συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Carbonfund.org, ηγέτη στη βιωσιμότητα, για να εξουδετερώσει 100 μετρικούς τόνους εκπομπών. Αυτό θα το πετύχει μέσω ενός μηχανισμού πιστώσεων ρύπων που καλύπτει όλες τις εκτιμώμενες εκπομπές άνθρακα, οι οποίες σχετίζονται με τη μεταφορά, την κατασκευή και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στον χώρο του περιπτέρου.

Ο σχεδιασμός για το μοναδικό αυτό περίπτερο, το οποίο συνδέει τους επισκέπτες στον φυσικό χώρο με μία ψηφιακή εμπειρία αξιοποιώντας τόσο την εικονική όσο και την επαυξημένη πραγματικότητα, διαθέτει μια σειρά από χώρους, όπου η LG παρουσιάζει το πώς επιδιώκει να βελτιώσει όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής μέσω της τεχνολογικής και σχεδιαστικής καινοτομίας. Με συνέπεια στη θεματολογία της LG στην CES 2022, “The Better Life You Deserve”, το βιώσιμο περίπτερο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο κόντρα πλακέ (oriented strand board -OSB), το οποίο δημιουργήθηκε ύστερα από συμπίεση υπολειμμάτων ξύλου και με μειωμένη χρήση κόλλας, μπογιάς και βερνικιού. Ο σχεδιασμός της έκθεσης απλοποιήθηκε, για να διευκολυνθεί η ανακύκλωση μετά το τέλος της εμπορικής έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της CES, όπου η LG παρουσίασε δεκάδες νέες οικιακές συσκευές, προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας και συσκευές ΙΤ με πιστοποίηση ENERGY STAR®, υπογραμμίστηκε παράλληλα και η δέσμευσή της για βιωσιμότητα, μέσω των φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, αλλά και συσκευασιών, για πιο πράσινες διαδικασίες παραγωγής και για μείωση στη χρήση επικίνδυνων ουσιών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της CES, η LG ανέλυσε πώς τα προϊόντα της γίνονται πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους, από την ανάπτυξη, την παραγωγή και την παράδοση, έως την εγκατάσταση, τη χρήση και την αποκομιδή τους. Μεταξύ άλλων, η LG έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει περισσότερους από 500.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού στη διαδικασία κατασκευής των προϊόντων της και να αυξήσει την ανάκτηση ηλεκτρονικών απορριμμάτων άνω των 7 εκατομμυρίων τόνων έως το 2030.

Στην CES, η LG ανακοίνωσε, επίσης, το Life’s Good Award, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα αναγνωρίζει την καινοτομία για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με την επιδίωξη μηδενικών αποβλήτων και closed-loop συστημάτων, με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Γιάννης Ρούντος: H κλιματική κρίση απειλεί και τα μνημεία της αρχαιότητας

Η ραγδαία αλλαγή του κλίματος και η κλιματική-περιβαλλοντική κρίση έχουν άμεσο αντίκτυπο στα δύο κορυφαία πλουτοπαραγωγικά αποθέματα του...

Άσυλο Ανιάτων: Δωρεά τροφίμων από OK! Anytime Markets και Ολυμπιακή Ζυθοποιία 

Η προσφορά υλοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλανθρωπικής ενέργειας για τη στήριξη του Ασύλου Ανιάτων και θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών αναγκών των 140 περιθαλπόμενων του Ιδρύματος. 

METRO ΑΕΒΕ: Επενδύει μακροπρόθεσμα στο Περιβάλλον

Τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ σε φυσικά καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, για την ανανέωση του εξοπλισμού ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού.

ΕΕΣ: Διοργάνωσε Ναυαγοσωστικούς αγώνες σε Αρτέμιδα και ΟΑΚΑ

Οι αγώνες που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ., ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα, αφορούσαν την κατηγορία Qualifying, που οδηγεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής και στην κατηγορία Open.