Η Lidl Ελλάς πιστοποιείται με το Σήμα Ισότητας SHARE

Date:

Share post:

Η Lidl Ελλάς έλαβε το Σήμα Ισότητας SHARE, που αποτυπώνει την έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών εντός των επιχειρήσεων με στόχο την ισότητα των φύλων.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Lidl Ελλάς είναι 1 από τις μόλις 18 εταιρείες στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου, που καταφέρνει να λάβει την πιστοποίηση, γεγονός που αποτελεί ακόμα μια απόδειξη πως συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες για το περιβάλλον εργασίας που προσφέρει. 

Η πιστοποίηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των δράσεων της εταιρείας με επίκεντρο τους ίδιους τους ανθρώπους της. Τα κριτήρια, πάνω στα οποία αξιολογήθηκαν οι εταιρείες, σχετίζονται με την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης, ισότητας στη λήψη αποφάσεων, δράσεις για την εξασφάλιση του work-life balance, καθώς και τη γενικότερη εταιρική κουλτούρα και επιχειρησιακή πολιτική. 

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η πιστοποίηση αυτή έρχεται να υπογραμμίσει τη διαχρονική δέσμευση της Lidl Ελλάς για ένα περιβάλλον εργασίας συμπερίληψης και ποικιλομορφίας, απαλλαγμένο από διακρίσεις και στερεότυπα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη διάκριση αυτή, καθώς έρχεται να επικυρώσει τη δέσμευσή μας για ένα εργασιακό περιβάλλον ισότητας, χωρίς διακρίσεις, για όλη τη μεγάλη ομάδα μας. Η πιστοποίηση έρχεται να επιβραβεύσει τις δράσεις ενδυνάμωσης της έμφυλης ισότητας και ενίσχυσης της γονεϊκότητας ανεξαρτήτως φύλου, που έχουμε ήδη ενεργοποιήσει, αλλά και τις δράσεις που σχεδιάζουμε και θα ενεργοποιήσουμε στο επόμενο διάστημα», δήλωσε η Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director & Member of the Board της Lidl Ελλάς.

Το έργο SHARE υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Συντονιστής Φορέας) σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και τον Οργανισμό για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών Women On Top, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο και την πιστοποίηση εδώ: https://share.isotita.gr/18-epixeiriseis-lamvanoun-gia-proti-fora-to-sima-isotitas-share/ 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.