Η Mastercard υπέγραψε τη «Χάρτα Διαφορετικότητας»

Date:

Share post:

Η Mastercard υπέγραψε φέτος τη «Χάρτα Διαφορετικότητας», παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για ένα ποικιλόμορφο, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακό περιβάλλον, προσφέροντας στους εργαζομένους της ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και απεριόριστες δυνατότητες.  

Στο πλαίσιο της υπογραφής της Χάρτας, η Mastercard ενισχύει τη μακροχρόνια δέσμευσή της να προωθεί ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα από πεποιθήσεις, πολιτισμούς και υπόβαθρα, ένα περιβάλλον το οποίο καλωσορίζει και ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα. 

Παράλληλα, η συμμετοχή της Mastercard στη «Χάρτα Διαφορετικότητας», συμβαδίζει με τις βασικές της αρχές περί συμπερίληψης και ηθικής. Επιπλέον, η εταιρεία αναγνωρίζει πως, όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ανήκουν κάπου και οι ιδέες τους εκτιμώνται και αντιμετωπίζονται δίκαια, πετυχαίνουν περισσότερα. Ως εκ τούτου, η Mastercard προκειμένου να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητες των εργαζομένων, των πελατών, των συνεργατών και των κοινοτήτων της, στις περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές όπου ζουν και εργάζονται, επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. 

 Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αντικατοπτρίζει τον ανθρωποκεντρικό τρόπο λειτουργίας της εταιρείας μας και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας. Η δημιουργία μιας ομάδας με επίκεντρο τη διαφορετικότητα είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Στη Mastercard θεωρούμε σημαντικό τη δημιουργία μιας κουλτούρας όπου οι εργαζόμενοι, με όλη την ποικιλομορφία τους, αισθάνονται πάντοτε πολύτιμοι και σεβαστοί.  Ο αμοιβαίος αυτός σεβασμός και η αποδοχή, η έμφαση στο ταλέντο και στη μοναδικότητα είναι αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα μας και δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να τις υποστηρίζουμε ενεργά». 

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece συμπλήρωσε:  «Η Mastercard έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος δράσεων αναφορικά με το σεβασμό των αρχών και αξιών της Διαφορετικότητας και υγιούς ένταξης στελεχών. Τους καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια της Χάρτας και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους να τους συνδράμουμε με τις δυνάμεις μας στην υλοποίηση ακόμα περισσότερων πρωτοβουλιών στη κατεύθυνση της αποδοχής και της υποστήριξης της διαφορετικότητας». 

Η Χάρτα Διαφορετικότητα αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις και έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Το 2019, η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα η οποία, στη χώρα μας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση του Vital Blue της Επίκυκλος 

Η Vital Blue είναι ένα αστικό κτήριο με οκτώ  πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

To instacar στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ και την Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος

Με την ολοκλήρωση της ενέργειας, η ομάδα του instacar επισκέφτηκε την έδρα του Άλλου Ανθρώπου, στο Μεταξουργείο, ενισχύοντας τη δράση της ομάδας της κοινωνικής κουζίνας, μαγειρεύοντας και μοιράζοντας φαγητό.

Special Olympics Hellas: Η Καβάλα, 19ος σταθμός με τη συμβολή του ΙΣΝ

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics, δωρεά του ΙΣΝ, μέσα από τον αθλητισμό, ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια προς άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Teleperformance, Barphone & DIMAND ενισχύουν το έργο της πυροσβεστικής

Κάθε ζωή, κάθε δέντρο και κάθε περιουσία που σώζεται από τη μανία της φωτιάς, μας γεμίζει ελπίδα και...
Skip to content