Connect with us

ΕΚΕ

Η Samsung λέει «ΌΧΙ στον σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό»

H Samsung Electronics Hellas, χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», στήριξε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον ψηφιακό σχολικό διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό».

Ο διαγωνισμός είναι πανελλήνιος, απευθύνεται σε μαθητές 5 ης Δημοτικού έως 3 ης Γυμνασίου και πραγματοποιείται από το British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τη Samsung Electronics Hellas, με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού που εστίασε στον διαδικτυακό εκφοβισμό, που διήρκησε από τις 7 Νοεμβρίου 2018 έως 26 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο ή/και παρουσιάσεις. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Οι φετινοί νικητές, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, επιβραβεύτηκαν από τη Samsung με τεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, μέσω της αξιοποίησης του εξοπλισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συνολικά, 104 ομάδες από 46 σχολεία από όλη την Ελλάδα, 384 μαθητές και 53 εκπαιδευτικοί της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό. O κ. Byung Moo (Θεόφιλος) Shin, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics Hellas δήλωσε: «Στη Samsung, θεωρούμε ζωτικής σημασίας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε στη νέα γενιά: να επιδιώκουν τη διαφορετικότητα, να στοχεύουν στο βέλτιστο και να μην κάνουν ποτέ παραχωρήσεις στα όνειρά τους».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επισήμανε πως: «Το πρόγραμμα “Σέβομαι τη διαφορετικότητα” αποτελεί πλέον θεσμό. Η επιτυχία του εγχειρήματος για έκτη συνεχόμενη χρονιά επιβεβαιώνεται από τη μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι όλοι οι μαθητές, οι οποίοι με τις εργασίες τους, έδειξαν την ευαισθητοποίησή τους γύρω από ένα πολύπλοκο θέμα που μας αφορά όλους. Είμαστε ευγνώμονες γιατί μέσα από τη δημιουργικότητά τους οι μαθητές παρέδωσαν μαθήματα ήθους στους ενήλικους».

Η Διευθύντρια του British Council, κα Αναστασία Ανδρίτσου, πρόσθεσε: «Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους να σέβονται και να κατανοούν όλες τις αόρατες όσο και ορατές διαφορές που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Στόχος είναι η δημιουργία κοινοτήτων μάθησης μέσα στις οποίες άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγή, πεποιθήσεις, συνυπάρχουν αρμονικά με σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και αξιοπρέπεια». Το παρών έδωσαν, επίσης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες, κ.κ. Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Δημήτρης Μούγιος, Κώστας Φιλιππίδης, Γρηγόρης Χατζατουριάν, Μαριά Καραγιαννοπούλου, Νέρρυ Νιαγκουάρα, Δημήτρης Καφάτος, Δημήτρης Μητελούδης, οι Παραολυμπιονίκες κ.κ Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Θοδωρής Αλεξάς, Ειρήνη Κουρούβανη, Θοδωρής Χωραφιάρης και ο Μίμης Δομάζος.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο δημοσιογράφος, κος Γιώργος Παπαδάκης. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν: η κα Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η κα Ειρήνη Καρέτα, Manager Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο British Council, ο κος Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η κα Πέννυ Καλύβα, Σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας και η κα Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΚΕ

MYTILINEOS: Συνεργασία με ΤHE TIPPING POINT

Την απάντηση στην αγωνία των παιδιών, «Τι θέλω να κάνω σε πέντε χρόνια από τώρα, αλλά και πώς θα το καταφέρω;», έρχεται να δώσει η νέα σύμπραξη της MYTILINEOS, στο πλαίσιο της Ε.Κ.Ε., με τον οργανισμό “The Tipping Point”.

H MYTILINEOS εγκαινιάζει την συνεργασία της με τον οργανισμό “The Tipping Point”, στηρίζοντας την υλοποίηση του ομώνυμου βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματός σε 15 σχολεία ανά την Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2019-2020. Το πρότυπο αυτό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να μάθουν περισσότερα για τις σπουδές ή το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ενόψει των σημαντικών ακαδημαϊκών και επαγγελματικών αποφάσεων που θα κληθούν να πάρουν.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου με τη χρήση της νέας τεχνολογίας σε ένα δομημένο φιλικό περιβάλλον. Μέσω live mentoring (συνεδρίες) μαθητές και μαθήτριες ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης μπορούν «να συναντήσουν» επιτυχημένους επαγγελματίες και να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το μέλλον τους. Από καλλιεργητές μανιταριών και παραγωγούς θεραπευτικών φυτών μέχρι και μηχανικούς της NASA, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με μία ευρεία γκάμα επαγγελμάτων, κερδίζουν νέες γνώσεις και εμπειρίες και διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Η διοργάνωση των συνεδριών γίνεται σε επίπεδο τάξης και έχουν διάρκεια 20 έως 30 λεπτά.

Ο μαθητές/τριες βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος και διαμορφώνουν οι ίδιοι την ατζέντα συζήτησης με τους μέντορές τους, αυξάνοντας την ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι το πρόγραμμα καταφέρνει να τους προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

1) σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο της εργασίας

2) εφόδια ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους

3) ενημέρωση για επαγγέλματα που δεν είχαν φανταστεί ότι υπάρχουν

Απώτερος στόχος είναι τόσο η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, όσο και η πληρέστερη ενημέρωση των νέων, προκειμένου να ακολουθήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση, που θα διευκολύνει την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα και τη μείωση του “brain drain”.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη αξία για την MYTILINEOS, αφού εκτός από την δεδομένη στρατηγική της επιλογή να επενδύει στα σχολεία και τους νέους, για πρώτη φορά καταφέρνει να προσεγγίσει ταυτόχρονα μέντορες με ουσιαστικό ρόλο, εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να ανοίξουν τους ορίζοντες των μαθητών τους, αλλά και παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας που πραγματικά διψούν να μάθουν και να εμπνευστούν.

Η συνεργασία της MYTILINEOS με τον οργανισμό “The Tipping Point”, υλοποιείται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων που αναπτύσσει η εταιρεία με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 4 και 17), συμβάλλοντας στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές τους επιλογές και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Περισσότερα

ΕΚΕ

Ημερίδα για το πρόγραμμα Early Warning Europe

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ημερίδα ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έγκαιρης Προειδοποίησης (Early Warning Europe) το οποίο υλοποιήθηκε στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο των Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το Πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης αποτέλεσε ένα πιλοτικό μηχανισμό υποστήριξης επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κρίση ή σε δυσκολία, και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αρμόδια υπηρεσία για τις ΜΜΕ (EASME). Την περίοδο 2016-2019 εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα πάνω από 1000 επιχειρήσεις, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο των 800 επιχειρήσεων.

Οι εργασίες της τελικής ημερίδας περιλάμβαναν την καταγραφή της πορείας του Προγράμματος από την υποβολή του το καλοκαίρι του 2016 έως την ολοκλήρωση του, το τέλος του Νοεμβρίου του 2019. Στις παρουσιάσεις που επιμελήθηκε ο εθνικός συντονιστής και στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, έγινε ειδική μνεία στο ρόλο των εταίρων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και αναλύθηκαν οι στόχοι οι οποίοι και επιτεύχθηκαν, κατατάσσοντας την Ελλάδα την πρώτη μεταξύ των εταίρων που υλοποίησαν με επιτυχία τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ίσως το μεγάλο επίτευγμα από την υλοποίηση του έργου ήταν η δημιουργία ενός δικτύου έμπειρων συνεργατών οι οποίοι προσέφεραν  εθελοντικά την εργασία τους και η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική στην επιτυχία του έργου.

Με περισσότερες από 1.000 ωφελούμενες επιχειρήσεις και ένα μητρώο με 290 εθελοντές το Early Warning Europe ολοκληρώνεται επιτυχώς στη χώρα έχοντας κάνει κοινωνούς της φιλοσοφίας και των διαδικασιών υλοποίησης άλλες χώρες στόχους, αλλά παρεμβαίνοντας επίσης προς στις αρμόδιες εγχώριες δημόσιες αρχές και τους φορείς που σχετίζονται με τη χάραξη πολιτικών και στρατηγικών άμεσα συνδεδεμένων με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Απότοκο της επιτυχούς υλοποίησης του προγράμματος ήταν η υλοποίηση από την πολιτεία μια σειρά μηχανισμών υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως η διευρυμένη εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, η σύσταση δομών στήριξης επιχειρήσεων και η θεσμοθέτηση της αναπτυξιακής τράπεζας με έμφαση στις ανάγκες των ΜμΕ.

Την εκδήλωση για το κλείσιμο του έργου χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάσης εξάροντας την καλλιέργεια συνεργατικής κουλτούρας που προωθήθηκε μέσω του έργου και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου μοντέλου επιχειρηματικότητας.  Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Γ. Τσίπρας μίλησε για τον πολυεπίπεδο ρόλο του μικρού επιχειρείν στην ελληνική κοινωνία, το οποίο θα πρέπει και να γίνει δέκτης προσαρμοσμένων, αναπτυξιακών  πολιτικών, ενώ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μ. Κατρίνης συνηγόρησε με την ανάγκη εθνικής ενσωμάτωσης του προγράμματος, τονίζοντας την ανάγκη να αξιοποιηθούν εργαλεία και καλές πρακτικές του εξωτερικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα. Χ. Καφαντάρη, ο ΓΓ Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης,  ο πρώην ΓΓ Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων κ. Λ. Λαμπριανίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος επενδύσεων & δικτύου Επιχειρήσεων-Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Για την δική του προσωπική αλλά και εθνική εμπειρία μίλησε ο Γενικός Συντονιστής του Early Warning Europe, κ. Morten Moller, ενώ τους παράγοντες που οδηγούν σε συνθήκες χρεοκοπίας μια μικρομεσαία επιχείρηση, περιέγραψε ο καθηγητής του Leiden University κ. Jan Adriaanse. Τις καλές πρακτικές στην Φινλανδία καθώς και την μεγάλη ευκαιρία που συνεπάγεται η εφαρμογή της έγκαιρης προειδοποίησης μας μετέφερε  η κα. Mira-Maria Kontkanen από την Ομοσπονδία Φινλανδικών Επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους πρώτους 108 Μέντορες να λαμβάνουν από τους Προέδρους του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και του Ε.Ε.Α. την πιστοποίησή τους με πρότυπο ISO 17024 για τον α’ επιτυχή κύκλο κατάρτισης στο «μέντορινγκ έγκαιρης προειδοποίησης ΜΜΕ» (με πιστοποίηση επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων).

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

ΕΕ: Ανησυχία για τις συνθήκες στις προσφυγικές δομές στα νησιά

«Aυτός είναι ο τέταρτος κατά σειρά χειμώνας που θα βρει χιλιάδες αιτούντες άσυλο σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε ευρωπαϊκό έδαφος». Αυτό τόνισαν πολλοί ομιλητές στη συζήτηση με τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Φινλανδική Προεδρία του Συμβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές περιέγραψαν τις συνθήκες σε μέρη όπως ο καταυλισμός της Μόριας ως «εκρηκτικές» και «ντροπιαστικές», ενώ παρότρυναν τις αρχές της Ελλάδας να επισπεύσουν την μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, δίνοντας προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Συζητήθηκε επίσης η έλλειψη αλληλεγγύης από τα κράτη της ΕΕ προς την Ελλάδα. Κάποιοι ευρωβουλευτές κατηγόρησαν το Συμβούλιο της ΕΕ για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για μια νέα κοινή ευρωπαϊκή νομοθεσία για το άσυλο, η οποία θα συνέβαλε στην ελάφρυνση του βάρους που έχει επωμιστεί η Ελλάδα.

Ο καταυλισμός στο Bihać της Βοσνίας πρέπει να κλείσει

Σε ξεχωριστή συζήτηση, οι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο στο βοσνιακό καταυλισμό του Bihać, κοντά στα σύνορα με την Κροατία. Τόνισαν ότι ο υπερφορτωμένος καταυλισμός δεν έχει στοιχειώδεις υποδομές, όπως τρεχούμενο νερό, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση και ζήτησαν να κλείσει άμεσα και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί σε κατάλληλα κέντρα υποδοχής.

Πολλοί από τους ομιλητές καταδίκασαν επίσης τις παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο στα κροατικά σύνορα και κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τις πολυάριθμες καταγγελίες που αφορούν την άσκηση βίας από την αστυνομία της Κροατίας εναντίον όσων προσπαθούν ναι αιτηθούν άσυλο στο έδαφός της.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ