Connect with us

ΕΚΕ

Η Samsung λέει «ΌΧΙ στον σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό»

H Samsung Electronics Hellas, χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», στήριξε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον ψηφιακό σχολικό διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό».

Ο διαγωνισμός είναι πανελλήνιος, απευθύνεται σε μαθητές 5 ης Δημοτικού έως 3 ης Γυμνασίου και πραγματοποιείται από το British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τη Samsung Electronics Hellas, με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού που εστίασε στον διαδικτυακό εκφοβισμό, που διήρκησε από τις 7 Νοεμβρίου 2018 έως 26 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο ή/και παρουσιάσεις. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Οι φετινοί νικητές, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, επιβραβεύτηκαν από τη Samsung με τεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, μέσω της αξιοποίησης του εξοπλισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συνολικά, 104 ομάδες από 46 σχολεία από όλη την Ελλάδα, 384 μαθητές και 53 εκπαιδευτικοί της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό. O κ. Byung Moo (Θεόφιλος) Shin, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics Hellas δήλωσε: «Στη Samsung, θεωρούμε ζωτικής σημασίας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε στη νέα γενιά: να επιδιώκουν τη διαφορετικότητα, να στοχεύουν στο βέλτιστο και να μην κάνουν ποτέ παραχωρήσεις στα όνειρά τους».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επισήμανε πως: «Το πρόγραμμα “Σέβομαι τη διαφορετικότητα” αποτελεί πλέον θεσμό. Η επιτυχία του εγχειρήματος για έκτη συνεχόμενη χρονιά επιβεβαιώνεται από τη μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι όλοι οι μαθητές, οι οποίοι με τις εργασίες τους, έδειξαν την ευαισθητοποίησή τους γύρω από ένα πολύπλοκο θέμα που μας αφορά όλους. Είμαστε ευγνώμονες γιατί μέσα από τη δημιουργικότητά τους οι μαθητές παρέδωσαν μαθήματα ήθους στους ενήλικους».

Η Διευθύντρια του British Council, κα Αναστασία Ανδρίτσου, πρόσθεσε: «Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους να σέβονται και να κατανοούν όλες τις αόρατες όσο και ορατές διαφορές που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Στόχος είναι η δημιουργία κοινοτήτων μάθησης μέσα στις οποίες άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγή, πεποιθήσεις, συνυπάρχουν αρμονικά με σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και αξιοπρέπεια». Το παρών έδωσαν, επίσης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες, κ.κ. Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Δημήτρης Μούγιος, Κώστας Φιλιππίδης, Γρηγόρης Χατζατουριάν, Μαριά Καραγιαννοπούλου, Νέρρυ Νιαγκουάρα, Δημήτρης Καφάτος, Δημήτρης Μητελούδης, οι Παραολυμπιονίκες κ.κ Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Θοδωρής Αλεξάς, Ειρήνη Κουρούβανη, Θοδωρής Χωραφιάρης και ο Μίμης Δομάζος.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο δημοσιογράφος, κος Γιώργος Παπαδάκης. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν: η κα Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η κα Ειρήνη Καρέτα, Manager Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο British Council, ο κος Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η κα Πέννυ Καλύβα, Σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας και η κα Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SDG's

Επιτείνεται η στρατηγική επένδυση των εταιρειών στην EKE

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η Διεύθυνση Οικονομικών Ερευνών και Κλαδικών Μελετών της ICAP πραγματοποίησε δειγματοληπτική έρευνα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) στο πλαίσιο της ετήσιας εκδοτικής πρωτοβουλίας της ΙCAP “Leading Employers in Greece” (δείτε το e-book για το 2018) που εστιάζει στην ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, αξία των ευρύτερων πρακτικών Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά και των προγραμμάτων Κοινωνικής Δράσης και Προσφοράς.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ICAP δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κατανοούν ότι η στρατηγική προσέγγιση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) είναι σημαντική για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Ιδιαίτερα, οι μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις φαίνεται να την κατατάσσουν αρκετά ψηλά στις επιχειρηματικές τους δράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΚΕ θεωρείται «πολύ» ή «πάρα πολύ» σημαντική στο 86% των επιχειρήσεων (του δείγματος), ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι 1 στις 2 επιχειρήσεις αύξησαν την δαπάνη για ενέργειες ΕΚΕ το 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, οι εταιρείες θεωρούν ότι η ΕΚΕ δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη σε ικανοποιητικό βαθμό, αφού το 51% θεωρεί ότι ο βαθμός διείσδυσης / εφαρμογής των πρακτικών της εξακολουθεί να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Ως το κυριότερο όφελος των επιχειρήσεων που έχουν από τις πρακτικές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων (87%) θεωρεί την ενίσχυση και προστασία της εταιρικής εικόνας (φήμη, brands κλπ.).

Tα μεγαλύτερα κονδύλια δαπανήθηκαν για δράσεις που σχετίζονται με την Κοινωνία, καταλαμβάνοντας μερίδιο 36%, ποσοστό αυξημένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περσινή έρευνα. Κυριότερες δράσεις ΕΚΕ που αφορούν την κατηγορία αυτή είναι οι δωρεές και χορηγίες σε χρήμα ή και είδος και η ανταπόκριση σε έκτακτες καταστάσεις (πυρκαγιές, φυσικά φαινόμενα κ.α). Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τελευταίου είναι η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής το 2018, που προκάλεσε μαζική κινητοποίηση επιχειρήσεων, μη κυβερνητικών οργανισμών και φορέων, αναδεικνύοντας αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η συνεργασία.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις πρέπει να θεωρούν τα προγράμματα ΕΚΕ που εφαρμόζουν ως υποχρέωση τους προς την κοινωνία και να τα αντιμετωπίζουν ως επένδυση και όχι ως πρόσθετο κόστος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των καταναλωτών, η εκπαίδευση των στελεχών των επιχειρήσεων και η υιοθέτηση κατάλληλων πρωτοβουλιών και στρατηγικών από την πλευρά της πολιτείας θα αποτελέσουν τα μέτρα για την αύξηση της διείσδυσης των δράσεων της ΕΚΕ στη χώρα μας».

Περισσότερα

Δράσεις

Συνάντηση Κ.Χατζηδάκη με περιβαλλοντικές οργανώσεις

Συνάντηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων θα έχει σήμερα στις 11.30, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υπουργού, θα είναι μια συνάντηση γνωριμίας, για μια πρώτη ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων πάνω στην περιβαλλοντική πολιτική.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενισχύει τις σχολικές βιβλιοθήκες των Δημοτικών Σχολείων

Με επιπλέον βιβλία και καινούργιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενίσχυσε τις βιβλιοθήκες των πρώτων τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της πόλης που εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας. Η δημοτική αρχή θα κάνει το ίδιο στο επόμενο διάστημα και με τα υπόλοιπα σχολεία του Ηρακλείου που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Δίκτυο, το οποίο ως στόχο έχει να φέρει τα παιδιά ακόμα πιο κοντά στο βιβλίο και τη μάθηση.

Μέσα από την δημοτική Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αγοράστηκαν αντίτυπα μιας πληθώρας από τίτλους βιβλίων και ηλεκτρονικά μέσα (ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.) τα οποία διατέθηκαν στις βιβλιοθήκες αρχικά των 12ου, 6ου, 3ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων. Θα ακολουθήσουν με τη νέα σχολική χρονιά οι αντίστοιχες ενέργειες για τα 1ο, 2ο, 9ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, που έχουν και αυτά υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών.

«Προωθούμε και ενισχύουμε κάθε πρόγραμμα το οποίο ως στόχο έχει την ενίσχυση της εκπαίδευσης, της διαμόρφωση ενός ιδανικότερου περιβάλλοντος για τα παιδιά μας. Είτε με τις παρεμβάσεις βελτίωσης των σχολικών κτιρίων που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυτή την εποχή, πραγματοποιούμε σε όλα τα σχολεία του Δήμου, είτε με δράσεις όπως η συμμετοχή στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών, η προσπάθεια για ένα καλύτερο επίπεδο Παιδείας είναι διαρκής», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ