Η Teleperformance Greece φροντίζει περιοχές μεγάλου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος

Date:

Share post:


Εθελοντές της εταιρείας σε Αθήνα και Χανιά έλαβαν δράση για την προστασία δασικών και παράκτιων οικοσυστημάτων, σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικούς φορείς.

Μια συντονισμένη κίνηση με στόχο την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων, πραγματοποίησε η Teleperformance Greece με εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, το Σάββατο 17 Ιουνίου σε δασική περιοχή του Υμηττού και την Κυριακή 18 Ιουνίου σε παράκτια περιοχή των Χανίων.

Η δράση καθαρισμού της Teleperformance Greece στον Υμηττό, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης – Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού Αργυρούπολης και την Εθελοντική Ομάδα Let’s do it Greece.

Περισσότεροι από 30 εθελοντές της εταιρείας βρέθηκαν στον Υμηττό, σε σημεία που είχαν καταστραφεί από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2015. Κατά τη διάρκεια της ενέργειας, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για την αντιπυρική περίοδο, προχώρησαν σε καθαρισμό ξερών κλαδιών και καμένων κορμών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το περιαστικό δάσος, και φρόντισαν τις υφιστάμενες δενδροφυτεύσεις.

Η δράση αυτή επισφραγίζει τη συνεργασία της Teleperformance Greece με τον ΣΠΑΥ και την Εθελοντική Ομάδα Let’s do it Greece στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας τους για την αναδάσωση περιοχών του Υμηττού, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και θα δώσει ξανά ζωή σε ένα μεγάλο τμήμα του βουνού.

Η δεύτερη ημέρα καθαρισμών ήταν αφιερωμένη στο παράκτιο οικοσύστημα της Χρυσής Ακτής Χανίων, όπου υπό την καθοδήγηση των εθελοντών του κινήματος Save Your Hood, εργαζόμενοι της εταιρείας απομάκρυναν από την ακτή 1,305 λίτρα σύμμεικτων απορριμμάτων. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στον ευρύτερο χώρο της παραλίας, καθώς και στο μονοπάτι που συνδέει τις παραλίες Χρυσή Ακτή και Άγιοι Απόστολοι, μεταξύ των οποίων εκτείνεται άλσος με πεύκα.

Ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών από πλαστικά απορρίμματα και άλλα επιβλαβή υλικά διασφαλίζει την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, το οποίο επιβαρύνεται κάθε χρόνο με χιλιάδες τόνους πλαστικού και απειλεί τη ζωή θαλάσσιων ειδών που ζουν και αναπτύσσονται στην περιοχή της Μεσογείου.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content