Η Vodafone κάνει πράξη την ισότητα και τον σεβασμό

Date:

Share post:

Για την απαρέγκλιτη προσήλωση της Vodafone στην ισότητα και τον σεβασμό απέναντι σε όλους, αλλά και τις πολιτικές της εταιρείας για τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση, μίλησε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 στο συνέδριο “The Upfront Initiative” το μέλος του Δ.Σ. και οικονομικός διευθυντής της Vodafone Ελλάδας, Γιώργος Κουκουμέλης.

Όπως τόνισε, η Vodafone είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που αγκάλιασαν και κάνουν πράξη την ισότητα και τον σεβασμό απέναντι σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμία εξαίρεση. «Επιδιώκουμε την ισότητα των ευκαιριών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων μέσα από πολιτικές και πρακτικές απασχόλησης, με σεβασμό του ατόμου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η εταιρεία ακολουθεί την λογική του “safe harbour” για τους εργαζόμενους της και φροντίζει να παρέχει έναν ασφαλή εργασιακό χώρο, στον οποίο ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να είναι ο εαυτός του. 

Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Vodafone Ελλάδας, «με πολλή δουλειά, μέσα από εκπαιδεύσεις, διαδραστικά workshops, εσωτερικές καμπάνιες ευαισθητοποίησης και κυρίως με τη συνεπή στάση και το παράδειγμα της ηγεσίας, είμαστε πλέον σε ένα επόμενο στάδιο όπου υπάρχει μεγάλη αποδοχή και ο σεβασμός προς κάθε εργαζόμενο άτομο θεωρείται αυτονόητος».

Επιπλέον, ο Γιώργος Κουκουμέλης επισήμανε ότι η υποστήριξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης είναι στο DNA της Vodafone, καθώς έτσι η εταιρεία μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των διαφορετικών πελατών της. Και πρόσθεσε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η Vodafone προσδιορίζεται ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός και εργοδότης πρώτης προτίμησης, καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι πλέον αντιλαμβάνονται τη συμπερίληψη ως μια σημαντική παράμετρο για την επιλογή της εταιρίας που θα εργαστούν. 

Σε ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα της ταυτοποίησης προσώπων με βάση την ταυτότητα, ο Γιώργος Κουκουμέλης εξήγησε: “Είναι μέρος της εκπαίδευσης των ανθρώπων στην πρώτη γραμμή να ταυτοποιήσουν τον πελάτη χωρίς να τον φέρουν σε δύσκολη θέση. Στα καταστήματά μας – που επίσης έχουν εκπαιδευτεί στο πως να παρέχουν υπηρεσίες σε διεμφυλικούς πελάτες – οι πωλητές μας κάνουν εκείνοι την ταυτοποίηση που χρειάζεται να έχουμε ώστε αυτή να προχωρήσει. Και αυτός είναι ένας τρόπος να είμαστε και εμείς εν τάξει με τις προϋποθέσεις του νόμου, αλλά και οι πελάτες μας να νιώθουν σεβασμό, αποδοχή και ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους. Υπάρχει μάλιστα, γνώση στην κοινότητα των διεμφυλικών για αυτό το επίπεδο υπηρεσίας και συχνά μας έχουν αναφέρει ότι έρχονται σε εμάς, λόγω αυτού του τρόπου εξυπηρέτησης”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.