ΙΣΝ και Ghetto Film School ανακοινώνουν τους νικητές του Διαγωνισμού Ταινιών μικρού μήκους

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Διεθνείς καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου θα ηγηθούν ενός προγράμματος σεμιναρίων, διάρκειας 10 εβδομάδων και θα καθοδηγήσουν ως μέντορες τους βραβευμένους νέους κινηματογραφιστές.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)και ο βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός GhettoFilmSchool(GFS) ανακοίνωσαν τους έξι νικητές του Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, για τα 25 Χρόνια του ΙΣΝ, με θέμα «Η Ανθρωπότητα ως Έμπνευση για την Τεχνολογία» (Humanity Inspires Tech).

Οι βραβευμένες ταινίες επιλέχθηκαν από διακεκριμένους κριτές, όπως ο JohnLegend(τραγουδιστής / τραγουδοποιός / παραγωγός), η EmilyMortimer(σκηνοθέτης / ηθοποιός), η Camila Cormanni(επικεφαλής πολιτιστικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Cinecittà και συνιδρύτρια του CinemaItalianStyle), ο Νικόλας Αρώνης(δημοσιογράφος και projectmanagerτου iMEdD-incubatorforMediaEducationandDevelopment), και ο JacobMoe(συνιδρυτής και γενικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου). Οι έξι υπότροφοι θα ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα σεμιναρίων, διάρκειας 10 εβδομάδων, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών του κλάδου.

Ακολουθούν τα ονόματα των νικητών και οι τίτλοι των ταινιών τους: NetpichUdompanich(TasteofTech),Paola Camacho(Channel 1804), Οδυσσέας Σπυρόπουλος (Me, MyselfandTheInternet), StephenCullina(Mementos), Gabriel Oh(Jolene), και Κωνσταντίνος Κώτσιας (Theimpactoftechnologyinourtime)

«Εκ μέρους όλων μας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) θα ήθελα να συγχαρώ τους εξαιρετικούς νικητές του Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους. Οι νέοι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερα πολύτιμες απόψεις για τη θετική δύναμη της τεχνολογίας στη ζωή μας, ωστόσο η φωνή τους σπάνια ακούγεται. Οι έξι νέοι δημιουργοί μας έδειξαν, τόσο μέσω του θέματος όσο και της τεχνολογίας που επέλεξαν για τις ταινίες τους, τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να μας φέρει κοντά και να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσου με τη σημασία της ανθρώπινης διάστασής μας. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την προοπτική και τα ταλέντα αυτών των νέων δημιουργών και ανυπομονούμε να τους δούμε να συνεχίσουν να ξεδιπλώνουν ακόμη περισσότερο τις δεξιότητες και τα χαρίσματά τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε με έναν οργανισμό που στηρίζει με ιδιαίτερη αφοσίωση την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς κινηματογραφιστών και τη συνεχή προώθηση του θετικού αντίκτυπου του έργου του στην κοινωνία. Οι συνεχείς εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας φανερώνουν σημαντικές πτυχές για τη ζωή στην καθημερινότητά μας. Και ελπίζουμε τα έργα που δημιούργησαν αυτοί οι εξαιρετικοί νεαροί κινηματογραφιστές να συνεχίσουν να ρίχνουν φως στον σημαντικό αντίκτυπο των τεχνολογικών εξελίξεων στην ανθρωπότητα» δήλωσε η ShareseBullockBailey, Επικεφαλής της Στρατηγικής και των Εταιρικών Σχέσεων, και Διευθύντρια του SCOPE, του συμβουλευτικού σκέλους του GFS.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, για τα 25 Χρόνια του ΙΣΝ, με θέμα «Η Ανθρωπότητα ως Έμπνευση για την Τεχνολογία», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα snf25filmchallenge.org.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος(ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των$3.1 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.000 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από135 χώρες ανά τον κόσμο.

Μάθε περισσότερα στο SNF.org.

Σχετικά με το GhettoFilmSchool

To Ghetto Film School(GFS) είναι ένας βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την εκπαίδευση, ανάπτυξη και ενίσχυση της επόμενης γενιάς αφηγητών ιστοριών. Το GFS υποστηρίζει ετησίως 8.000 άτομα ηλικίας 14-34 ετών. Με εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη (έτος ίδρυσης 2000), στο Λος Άντζελες (έτος ίδρυσης 2014) και στο Λονδίνο (έτος ίδρυσης 2020), το GFS προετοιμάζει τους μαθητές για φοίτηση σε κορυφαία πανεπιστήμια και επαγγελματική σταδιοδρομία στις δημιουργικές βιομηχανίες, μέσω δύο προγραμμάτων: το Fellows -ένα εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές λυκείου, και το Roster -υποστήριξη για το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας για αποφοίτους και νέους επαγγελματίες. Το πρόγραμμα Fellows είναι διάρκειας 30 μηνών και αφορά κινηματογραφικήαφήγηση ιστοριών για μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου. Το Roster εξασφαλίζει ευκαιρίες για τους αποφοίτους του GFS και άλλους νέους επαγγελματίες, ώστε τα επαγγέλματα του χώρου των media να γίνουν προσβάσιμα σε επαγγελματίες αφηγητές ιστοριών διαφορετικών εμπειριών. https://www.ghettofilm.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!