Ιnteramerican: «Γκολ στη Φτώχεια» από τη «σχεδία»

Date:

Share post:

Και σε αυτό το ταξίδι τους, τα μέλη της αποστολής είχαν την χορηγική υποστήριξη της Interamerican με ασφαλιστική κάλυψη, όπως συμβαίνει από το 2007, από την πρώτη ελληνική συμμετοχή στην Κοπεγχάγη.

Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Αλεφάντης, επικεφαλής αυτής της κοινωνικής πρωτοβουλίας από το ξεκίνημά της: “Η ομάδα αστέγων, όπως και όλα τα προγράμματα του περιοδικού δρόμου “σχεδία”, αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ευκαιρίες σε συνανθρώπους μας που δεν τις έχουν. Στην προκειμένη περίπτωση, την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι, να βρεθούν, να ξανασυνδεθούν μέσα από μια πάσα, ένα σουτ, ένα γκολ. Το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά αυτή η υπέροχη παρέα ανθρώπων -αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 18 ώς 60 χρόνων- που βιώνει, στον τόπο της, την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πέρα από ποδοσφαιρικές διακρίσεις απέσπασε και πάλι το βραβείο για το «ευ αγωνίζεσθαι» (Fair Play Award) στο φετινό τουρνουά, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, νίκη αξιοπρέπειας και ήθους. Γι’ αυτή τη νίκη, στη “σχεδία” είμαστε υπερήφανοι για το ό,τι επιτυγχάνεται εδώ και 15 χρόνια σχεδόν, με το project “Γκολ στη Φτώχεια” το περιοδικού δρόμου. Και βέβαια, ευγνωμονούμε την INTERAMERICAN που είναι σταθερά στο πλευρό μας, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, από το πρώτο κιόλας σουτ».Όπως είχε σημειώσει η Ρέιτσελ Μέι, υπεύθυνη για τις Διεθνείς Συνεργασίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, «η ελληνική ομάδα ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, που περνάει στις υπόλοιπες ομάδες, στο προσωπικό, στους θεατές. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει πάρει τόσες φορές το βραβείο Fair Play”.

“Μέσα από την ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων έμαθα να συνεργάζομαι, να ακούω τη γνώμη του άλλου, να αποδέχομαι τα λάθη του άλλου. Είχα μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου και η ομάδα με εξέλιξε ως άνθρωπο“, είχε πει παλαιότερα η Έλενα, που έμαθε  για την ομάδα σε μια ενημέρωση στο υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονικέων και εντάχθηκε αμέσως σε αυτή. Το μόττο της ομάδας «παίζουμε ποδόσφαιρο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι ποδοσφαιριστές», τα λέει άλλωστε όλα.

Άλλο ένα «Γκολ στη Φτώχεια» φέτος στην Ουτρέχτη, λοιπόν, που γεμίζει αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content