Καινοτόμα εφαρμογή για τη νόσο που αφορά ένα στα τρία άτομα άνω των 65 ετών 

Date:

Share post:

Με νέα καινοτόμα εφαρμογή ψηφιακής υγείας, η Docandu ενώνει τις δυνάμεις της με τη Νutricia, για τη διαχείριση της δυσθρεψίας, της άγνωστης νόσου η οποία προσβάλλει έως 1 στα 3 άτομα άνω των 65 ετών* και ακόμα περισσότερους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες νόσους, όπως ο καρκίνος.

Τι είναι η δυσθρεψία;

H δυσθρεψία αποτελεί την κατάσταση στην οποία η πρόσληψη τροφής δεν επαρκεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του ατόμου και συχνά περνάει απαρατήρητη. Η δυσθρεψία, μεταξύ άλλων, οδηγεί σε δυσκολία ανάρρωσης και επούλωσης τραυμάτων, περισσότερες επιπλοκές από χρόνιες νόσους όπως ο σακχαρώδης διαβήτης,  χειρότερη ποιότητα ζωής και τελικά λιγότερα χρόνια ζωής. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι είναι μια κατάσταση η οποία είναι αναστρέψιμη, εφόσον αναγνωριστεί έγκαιρα και ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Δωρεάν η εφαρμογή στον πληθυσμό της χώρας

Η Docandu, με έντονο αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, ανέπτυξε μία εφαρμογή ψηφιακής υγείας, ώστε να διευκολύνει την ορθή ενημέρωση αλλά και να μπορεί να λάβει εύκολα και γρήγορα, όποιος το επιθυμεί, μια αξιόπιστη ιατρική συμβουλή ως το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό, βήμα μιας ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας. Η εφαρμογή αυτή της Docandu, η οποία θα διατεθεί δωρεάν σε όλο τον ελληνικό πληθυσμό, έρχεται να ενισχύσει την καμπάνια της Nutricia «ΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ», που είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας. Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στη μάχη κατά της δυσθρεψίας, μέσω της εκπαίδευσης του κοινού στην αναγνώριση και την διατροφική διαχείριση της δυσθρεψίας. 

Πώς αναγνωρίζεται η δυσθρεψία

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν αναγνωρίσει στον εαυτό τους ή σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο πιθανές ενδείξεις δυσθρεψίας, τέτοιες είναι η ξαφνική απώλεια βάρους, η αδυναμία στην κίνηση, η εξάντληση και η απώλεια όρεξης. Πέραν αυτών την εφαρμογή μπορούν να αξιοποιήσουν και όσοι φροντίζουν άτομα ηλικιωμένα ή με κινητικά προβλήματα, επαγγελματίες υγείας όπως ιατροί ή νοσηλευτές αλλά και φαρμακοποιοί που συχνά καλούνται να δώσουν συμβουλές σε ηλικιωμένα άτομα με δυσθρεψία. 

Πως λειτουργεί η εφαρμογή 

Ο χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της καμπάνιας dosevaros.gr και επιλέγει το widget της Docandu, δηλαδή την μικροεφαρμογή σε μορφή φυσαλίδας που εμφανίζεται μπροστά του. Μέσα σε αυτή την έξυπνη εφαρμογή, ο χρήστης θα κληθεί να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματά του και το ιατρικό του ιστορικό. Η εφαρμογή, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί τις απαντήσεις και θα προχωρήσει σε μια δωρεάν αξιολόγηση για την πιθανότητα ύπαρξης ή εμφάνισης δυσθρεψίας. Τέλος, θα δοθεί στο χρήστη η δυνατότητα επικοινωνίας με γιατρό της Docandu, εντελώς δωρεάν, για να λυθούν τυχόν απορίες και να δοθούν συμβουλές για τη διατροφική διαχείριση της δυσθρεψίας.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content