Κωτσόβολος: Ελπίδα για τα παιδιά από την Ουκρανία στα Σπίτια του Χαμόγελου

Date:

Share post:

Η Κωτσόβολος και οι εργαζόμενοί της ένωσαν τις δυνάμεις τους, και μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόσφεραν χαμόγελα και αισιοδοξία για μία Καλύτερη Ζωή σε Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά, που προετοιμάζονται σταδιακά και φιλοξενούν παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία.  

Η εταιρεία, απαντώντας άμεσα στις ανάγκες που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, προχώρησε αρχικά στην εγκατάσταση και τον πλήρη εξοπλισμό με ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά και μικροσυσκευές 3 Σπιτιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που σήμερα φιλοξενούν μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, που ήρθαν με τις αποστολές που πραγματοποίησε ο Οργανισμός στα σύνορα με την Πολωνία, βοηθώντας τους να κάνουν μία νέα αρχή στη χώρα μας.

Η συνέχιση του πολέμου είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των αναγκών των ανθρώπων που φιλοξενούνται από τον Οργανισμό. Ως εκ τούτου, η Κωτσόβολος προσέφερε επιπλέον 113 μικροσυσκευές σε Σπίτια του Οργανισμού, όπου συγκεκριμένα, σε αυτούς τους χώρους φιλοξενίας αυτήν τη στιγμή, στεγάζονται 23 μητέρες και 27 παιδιά. 

Παράλληλα, η εταιρεία κάλεσε τους εργαζομένους της να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη αυτών των οικογενειών. Όλοι οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, και με μεγάλη προθυμία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν και να προσφερθούν 2,2 τόνοι από αυτά τα είδη στους συνανθρώπους μας που ήρθαν από την Ουκρανία για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. 

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου» στην Αγία Παρασκευή, όπου δήλωσε σχετικά: «Στην Κωτσόβολος τοποθετούμε πάντα στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. Τόσο στο πλαίσιο των πολυετών προγραμμάτων μας, όσο και σε έκτακτες συνθήκες, είμαστε παρόντες και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Οι έκτακτες συνθήκες του πολέμου ανέδειξαν πολύ μεγάλες ανάγκες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκριθήκαμε άμεσα, στο κάλεσμά του και στην ανάγκη για τον εξοπλισμό των Σπιτιών που φιλοξενούνται παιδιά και μητέρες από την Ουκρανία. Είμαστε περήφανοι, ως εταιρεία και ομάδα, που καταφέραμε άμεσα, να συμβάλλουμε και εμείς για να είναι η διαμονή τους στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν καλύτερη»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Όλοι εμείς στο «Χαμόγελο» είμαστε ευγνώμονες για τη σημαντικότατη στήριξη που η Κωτσόβολος παρείχε, για ακόμα μία φορά, στον καθημερινό μας αγώνα. Η αστραπιαία ανταπόκριση της εταιρείας στην έκκλησή μας για τον εξοπλισμό σε ηλεκτρικές συσκευές, και η άμεση εγκατάστασή τους, καθώς και ο επιπλέον εξοπλισμός με μικροσυσκευές και είδη σπιτιού σε Σπίτια μας που μεγαλώνουμε παιδιά, και φιλοξενούμε μαμάδες που φέραμε μαζί μας από την Ουκρανία κατά τις πρόσφατες αποστολές μας στα σύνορα με την Πολωνία, μας γεμίζει συγκίνηση και βαθιά πίστη ότι «αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!», όπως σοφά προέτρεψε ο γιος μου Ανδρέας, και μικρός ιδρυτής του «Χαμόγελου». Τα είδη που η Κωτσόβολος χορήγησε, όχι μόνο κατέστησαν τα διαμερίσματα απόλυτα λειτουργικά, αλλά τα γέμισαν με την αγάπη και τις ευχές όλων μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!». 

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας της Κωτσόβολος με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών που υλοποιούνται με στόχο να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους μας από την Ουκρανία που δοκιμάζονται, συμβάλλοντας για μία Καλύτερη Ζωή για όλους. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».