Μνημόνιο Συνεργασίας UN Global Compact Network Hellas για την ισότητα των φύλων

Date:

Share post:

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του UN Global Compact Network Hellas και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2022, κατά την επιτυχημένη εκδήλωση “Connecting the dots for Gender Equality” με σκοπό τη συνένωση δυνάμεων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στις επιχειρήσεις.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το UN Global Compact Network Hellas έφερε κοντά εκπροσώπους της Κυβέρνησης, των Ηνωμένων Εθνών, των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να συζητήσουν για την εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και ηγετικούς ρόλους στις επιχειρήσεις.

Η Πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas, Ιουλία Τσέτη, ανέφερε σχετικά ότι οι συνέργειες μεταξύ δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και κοινωνίας των πολιτών μπορούν να οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα ενώ η Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, Αντιπρόεδρος  του UN Global Compact Network Hellas και Επικεφαλής για θέματα Ισότητας Φύλων, τόνισε ότι ονίζοντας ότι το γυναικείο φύλο έχει να προσθέσει πολλά τόσο στην αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας σε μια συρρικνούμενη αγορά εργασίας, όσο και στην κοινωνική συνοχή. Η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων ενώ η Cynthia Muffuh, Head of Human Rights and Gender του United Nations Global Compact, μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη που φέρνουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις. Η Καλλιόπη Μιγγείρου, Chief of Ending Violence Against Women του UN Women, ανέδειξε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις στη καταπολέμηση της έμφυλης βίας, ενώ η Κωνσταντίνα Βαρδαραμάτου, Secretary General, του European Women’s Lobby υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε συνεργασίες για την αξιοποίηση εργαλείων και καλών πρακτικών, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο και οι αναφορές από την Καλυψώ Γούλα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι επιχειρήσεων-μελών του UN Global Compact Network Hellas και μέλη της πανεπιστημαικής κοινότητας που μίλησαν για τις δράσεις που αναπτύσσονται σε σχέση με την ισότητα των φύλων, όπως ο Θεόδωρος Κατσίκης, People Experience & Intelligence Director της MYTILINEOS, η Έλενα Στάσση, HR Director, Business Partner Operations του OTE Group, η Ελένη Νίνα-Παζαρζή, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΓΥΠ και η Χαρά Χιόνη-Χότουμαν, Νομική σύμβουλος του Κέντρου Διοτίμα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content