Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

Date:

Share post:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την ένταξη  στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του  Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, με αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0» Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση των μελών του για την θετική αυτή εξέλιξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από προσπάθειες πολλών ετών ένα πάγιο αίτημα των Πειραιωτών γίνεται πραγματικότητα. Ο Πειραιάς αποκτά το πρώτο και μοναδικό Μουσείο, αποκλειστικά αφιερωμένο στα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν από την ενάλια αρχαιολογική έρευνα και ενισχύει τη θέση του ως διεθνής πολιτιστικός προορισμός.

Επισκέπτες απ΄όλη τη χώρα και από το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών στο παλαιό κτήριο του Σιλό στην Ηετιώνεια Ακτή, ένα κτίριο με εμβληματική σημασία και στενά συνδεδεμένο με την ιστορία αλλά και το χαρακτήρα του Πειραιά στην καρδιά του μεγάλου Λιμανιού και να περιηγηθούν στα πολυάριθμα ενάλια ευρήματα που παραμένουν άγνωστα για χρόνια σε αποθηκευτικούς χώρους.

Η δημιουργία του Μουσείου συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλάζουν καθοριστικά την εικόνα τον Πειραιά και τον εξελίσσουν σε μια σύγχρονη, καινοτόμο πόλη με ιδιαίτερη δυναμική και σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας με διακριτή – αυτοτελή φυσιογνωμία.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».