Μ. Αλεξίου: Στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής

Date:

Share post:

H Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Δικτύου CSR HELLAS, ESG Advisor, TITAN Cement International και μέλος του ΔΣ του CSR Europe, καθώς και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) συμμετέχει από κοινού με  9 έγκριτους εκπροσώπους της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας (Κατερίνα Βασιλάκη, Βασίλης Κορκίδης, Παντελής Λάμπρου, Γιάννης Μητσός, Βασίλειος Μπαλάνης, Νικόλαος Μπόζος, Άγις Πιστιόλας, Νέστος Σαράφογλου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου) στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Τμήματος, Καθηγητή Απόστολου Γιοβάνη. 

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, στόχος της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι η περαιτέρω διασύνδεση του Τμήματος και των φοιτητών του με την επιχειρηματική κοινότητα και τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Όπως εξηγεί σε σχετική επιστολή και ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος Απόστολος Γιοβάνης, «το Τμήμα προσβλέπει στην υποστήριξη της Συμβουλευτικής Επιτροπής με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της στρατηγικής του συμπεριλαμβανομένης και της επικαιροποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών»

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Μαρία Αλεξίου δήλωσε: “Η συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη νέα γενιά για την ένταξη της βιωσιμότητας, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής στα προγράμματα εκπαίδευσης ειδικά των μελλοντικών στελεχών επιχειρήσεων παραμένει προτεραιότητα για το CSR HELLAS, αλλά και για μένα προσωπικά. Η μεταφορά της γνώσης, της εμπειρίας, αλλά και των νέων επιστημονικών προσεγγίσεων για την ανάδειξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων είναι αναγκαία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της μετάβασης, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές και διευρύνοντας την έρευνα και την καινοτομία στην επίτευξη των κοινών στόχων για βιωσιμότητα”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.

Η εκπαίδευση στελεχών «πολιορκητικός κριός» για τα ESG

Βάσει της υποχρεωτικής εφαρμογής του Taxonomy από το 2022 και του NFDR από το 2021 (στην Ελλάδα απαιτητός από τις εισηγμένες εταιρείες) οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους.