Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Χρυσό βραβείο στα Environmental Awards 2022 

Date:

Share post:

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά έλαβε το χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» στην κατηγορία “Sustainable Agriculture” στα Environmental Awards 2022, κατά τη λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022. 

Το βραβείο παράλαβε η Έφη Λαζαρίδου, CEO του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν η Καλλιόπη Καραμποϊκη, Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η Φιλίππα Γρίβα, εκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το πρόγραμμα Βασιλοτροφίας. Η απονομή έγινε από τον Δρ. Σπύρο Κιαρτζή, Διευθυντή Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας, ΕΛΠΕ ΑΕ. 

Το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση μιας ομάδας μελισσοκόμων – βασιλοτρόφων και στη συνέχεια στον εμβολιασμό βασιλικών κελιών σε εκατοντάδες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας. 

Οι μελισσοκόμοι-βασιλοτρόφοι που εκπαιδεύονται θα δραστηριοποιηθούν στις 4 περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας ώστε να υποστηρίξουν τουλάχιστον 2.000 μελισσοκόμους (15.00-25.000 βασιλικά κελιά), βελτιστοποιώντας το ενδημικό γενετικό υλικό και αναπτύσσοντας ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η βράβευση καταδεικνύει τη δέσμευση του οργανισμού στη διάδοση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών βιώσιμης καλλιέργειας αλλά και επιτυχημένων περιβαλλοντικών δράσεων που συνδέονται με τη γεωργική δραστηριότητα. Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσα από τα προγράμματα και το πλέγμα των δράσεων που υλοποιεί σε όλη τη χώρα στοχεύει στην ανάπτυξη του κλάδου της αγροδιατροφής αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.