Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Χρυσό βραβείο στα Environmental Awards 2022 

Date:

Share post:

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά έλαβε το χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» στην κατηγορία “Sustainable Agriculture” στα Environmental Awards 2022, κατά τη λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022. 

Το βραβείο παράλαβε η Έφη Λαζαρίδου, CEO του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν η Καλλιόπη Καραμποϊκη, Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η Φιλίππα Γρίβα, εκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το πρόγραμμα Βασιλοτροφίας. Η απονομή έγινε από τον Δρ. Σπύρο Κιαρτζή, Διευθυντή Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας, ΕΛΠΕ ΑΕ. 

Το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση μιας ομάδας μελισσοκόμων – βασιλοτρόφων και στη συνέχεια στον εμβολιασμό βασιλικών κελιών σε εκατοντάδες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας. 

Οι μελισσοκόμοι-βασιλοτρόφοι που εκπαιδεύονται θα δραστηριοποιηθούν στις 4 περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας ώστε να υποστηρίξουν τουλάχιστον 2.000 μελισσοκόμους (15.00-25.000 βασιλικά κελιά), βελτιστοποιώντας το ενδημικό γενετικό υλικό και αναπτύσσοντας ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η βράβευση καταδεικνύει τη δέσμευση του οργανισμού στη διάδοση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών βιώσιμης καλλιέργειας αλλά και επιτυχημένων περιβαλλοντικών δράσεων που συνδέονται με τη γεωργική δραστηριότητα. Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσα από τα προγράμματα και το πλέγμα των δράσεων που υλοποιεί σε όλη τη χώρα στοχεύει στην ανάπτυξη του κλάδου της αγροδιατροφής αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.