Νέα διάκριση της ΕΚΟ σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης από τον EcoVadis

Date:

Share post:

Για 2η συνεχή χρονιά, η ΕΚΟ απέσπασε ασημένια διάκρισηSilver Recognition Level” για τις επιχειρηματικές της πρακτικές και την προσήλωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξηαπό τον EcoVadis, έναν από τους πιο μεγάλους και πλέον αξιόπιστους παγκόσμιους φορείς αξιολόγησης της εταιρικής βιωσιμότητας. Η ΕΚΟ αξιολογήθηκε στις εξής τέσσερις ενότητες: Περιβάλλον, Εργασιακές Πρακτικές & Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ηθική & Δεοντολογία και Βιώσιμες Προμήθειες

O φορέας αξιολόγησης EcoVadis αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα αξιολόγησης προμηθευτών, σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το σύστημα κατάταξης EcoVadis αφορά στην αξιολόγηση της ενσωμάτωσης της Εταιρικής Υπευθυνότητας/ Βιώσιμης Ανάπτυξης μιας εταιρείας, μέσω των πολιτικών που διαθέτει, των πρακτικών που εφαρμόζει και των σχετικών αποτελεσμάτων. Η αξιολόγηση χρησιμοποιεί κριτήρια τα οποία βασίζονται σε διεθνή πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (Global Compact), οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI), το πρότυπο ISO 26000 και οι αρχές του CERES.

Η ΕΚΟ, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική του Ομίλου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, με συνέπεια στη δέσμευσή της να δημιουργεί αξία για τους ανθρώπους της, τους συνεργάτες της, την κοινωνία, αλλά και το περιβάλλον, η ΕΚΟ σχεδιάζει και υλοποιεί συνεχώς δράσεις με γνώμονα το θετικό αποτύπωμα σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΟ ΑΒΕΕ συμμετέχει στην πλατφόρμα αξιολόγησης EcoVadis ήδη από το 2015, δίνοντας πρόσβαση στις σχετικές αναφορές και επιδόσεις της, σε όλο το φάσμα των πελατών της, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και ως κριτήριο συνεργασίας. Τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί από την ΕΚΟ στην πλατφόρμα Ecovadis αφορούν τα δημοσιευμένα στοιχεία του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης & Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου 2020 (διαθέσιμος στο https://sustainabilityreport2020.helpe.gr/ ).

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.