Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του ΕEΣ στη μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη

Date:

Share post:

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη, τρία κλιμάκια Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Τμήματος Αθηνών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκονταν δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η όποια κατέβαλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ με διασωστικό εξοπλισμό και οχήματα, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκονταν στο πλευρό των πυροσβεστών που επιχειρούσαν κατάσβεση της μεγάλη πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές. Τα διασωστικά οχήματα του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιούσαν συνεχείς περιπολίες στις πυρόπληκτες ζώνες, προκειμένου να εντοπίσουν νέες εστίες φωτιάς αλλά και κατοίκους που δεν εγκατέλειψαν εγκαίρως τα σπίτια τους και χρειάζονταν βοήθεια για την μετακίνησή τους σε ασφαλές σημείο, καθώς και να απελευθερώσουν οικόσιτα ζώα που εγκαταλείφθηκαν στα σπίτια κατά τη διάρκεια της προληπτικής εκκένωσης. 

Σταθμός Α’ Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. εγκατέστησαν άμεσα σταθμό Α’ Βοηθειών, προκειμένου να προσφέρουν παντός είδους βοήθεια σε κατοίκους και πυροσβέστες, οι οποίοι είτε αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του πυκνού καπνού είτε είχαν υποστεί εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. επιχειρούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επεμβαίνοντας όπου κρινόταν αναγκαίο.

Έκκληση για τα οικόσιτα ζώα στις πυρόπληκτες περιοχές

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους δεμένα, εγκλωβισμένα και αβοήθητα στις πυρόπληκτες ζώνες. Οι πολίτες που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα κατοικίδια τους στις οικίες τους ή τα έχασαν κατά τη διάρκεια της προληπτικής έκτακτης εκκένωσης μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για να συνδράμουν στον εντοπισμό τους. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.