Οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα ανταποδίδουν στην κοινωνία

Date:

Share post:

Οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα συμμετείχαν για 7η χρονιά στο ετήσιο εθελοντικό πρόγραμμα Week of Possibilities, ένα πρόγραμμα το οποίο ενώνει τους εργαζομένους της AbbVie, παγκοσμίως, με σκοπό να ανταποδώσουν στις τοπικές κοινωνίες μέσω του εθελοντισμού. Από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, χιλιάδες εργαζόμενοι της AbbVie σε περισσότερες από 50 χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους με αξιόπιστους μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους προσφέροντας εθελοντική εργασία προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων τους, μέσα από ποικίλα προγράμματα προσφοράς και εκπαίδευσης. 

Στην Ελλάδα, η AbbVie συνεργάστηκε με την εθελοντική Οργάνωση «Δείπνο Αγάπης» προσφέροντας 1.100 γλυκά και 500 κιτ υγιεινής με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας που ζουν στους δρόμους της Αθήνας. Οι 100 εθελοντές της ομάδας #AbbVieGivesBack, από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, σε συνεργασία με την εθελοντική κουζίνα της Οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης» και μέσω συμμετοχής τους σε εξειδικευμένο σεμινάριο παρασκευής εδεσμάτων, με την καθοδήγηση των pastry chefs Αντώνη Σελέκο και Ιωάννη Ζωγράφο αντίστοιχα, ετοίμασαν οι ίδιοι γλυκίσματα, μπάρες δημητριακών και άλλα εδέσματα, που κατόπιν προσέφεραν σε συνανθρώπους μας, στο Μοναστηράκι, στην Κλαυθμώνος και στον Πειραιά.

“Όλοι οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα είμαστε ενθουσιασμένοι που βρεθήκαμε όλοι μαζί, μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας, στο εθελοντικό πρόγραμμα Week of Possibilities 2022. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες εθελοντισμού που διοργανώνει, ετησίως, η AbbVie, καθώς η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της κουλτούρας μας. Κάθε χρόνο, με ενθουσιασμό και προσμονή αναζητούμε αξιόπιστους Οργανισμούς με πλούσια κοινωνική δράση, ώστε να προσφέρουμε κι εμείς στην τοπική κοινωνία που ζούμε και εργαζόμαστε. Φέτος, είμαστε επιπλέον χαρούμενοι γιατί καλωσορίσαμε και τους νέους συναδέλφους της Allergan, και όλοι μαζί ως μία οικογένεια στηρίξαμε έμπρακτα ανθρώπους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με σημαντικές υπηρεσίες και αγαθά, αλλά κυρίως με αγάπη και ενσυναίσθηση. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους καθώς και το ‘Δείπνο Αγάπης’ για την εμπιστοσύνη να είμαστε συνοδοιπόροι τους σε μία δράση με ουσιαστικό αντίκτυπο για τους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie. 

Η Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια του Οργανισμού «Δείπνο Αγάπης», ευχαρίστησε τους εργαζομένους της AbbVie για την έμπρακτη στήριξη στο έργο της Οργάνωσης και σημείωσε ότι: «Στην Ελλάδα του 2022, μετά και την πανδημική κρίση, η αστεγία είναι η πλέον ακραία μορφή φτώχιας και η όποια «ανακούφιση» των ανθρώπων αυτών είναι εξαιρετικά σημαντική για μία κοινωνία που δεν εμβαθύνει τις ανισότητες, αλλά στηρίζει όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι μεγάλη μας χαρά που βρίσκουμε υποστηρικτές, με βαθύ αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που συνδράμουν στο έργο μας. Εκ μέρους όλης της ομάδας των εθελοντών του «Δείπνο Αγάπης» εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην AbbVie. Γιατί μαζί με τη στήριξη εταιρειών που έχουν κοινωνική υπευθυνότητα μπορούμε περισσότερα».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.