Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σταθερά στο πλευρό των αμάχων της Ουκρανίας 

Date:

Share post:

Την Παρασκευή (24/2) συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και ανάγκασε ακόμα περισσότερους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν, δημιουργώντας μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), από την έναρξη των εχθροπραξιών, βρισκόμενος σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό, βρέθηκε στο πλευρό των εκτοπισμένων αμάχων της Ουκρανίας, συνδράμοντας με κάθε μέσο τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, οι οποίοι από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα εξαιτίας του πολέμου. 

Βίντεο με τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. εδώ: https://youtu.be/p5R_wsdJecY

Συγκεκριμένα, από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, ο Ε.Ε.Σ, προσέφερε τα εξής:

– Εννέα (9) ανθρωπιστικές αποστολές εντός της Ουκρανίας (επτά στις κεντρικές αποθήκες του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού στο Τσερβιτσί της Ουκρανίας, μία στην Οδησσό και μία στην γειτονική Μολδαβία που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό εκτοπισμένων).

Συλλογή, διαλογή, δεματοποίηση και αποστολή 801 τόνων ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α.) αλλά και ιατροφαρμακευτικού υλικού, τα οποία διατέθηκαν άμεσα στους πληγέντες της Ουκρανίας.

8μηνη παραμονή Κινητής Μονάδας Υγείας του Ε.Ε.Σ στο Σιρέτ της Ρουμανίας (σύνορα με Ουκρανία), στελεχωμένη από επαγγελματίες Νοσηλεύτριες, οι οποίες κατά μέσο όρο προσέφεραν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε περίπου 50-60 εκτοπισμένους Ουκρανούς ημερησίως.

– Συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης της τάξης των 500.000 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν άμεσα, μέσω του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού, στους πληγέντες.

Συνδρομή στην παροχή φιλοξενίας στους εκτοπισθέντες Ουκρανούς που έχουν έρθει στην Ελλάδα, ενίσχυσή τους στις διαδικασίες που απαιτούνται για την παραμονή τους στην χώρα μας, καθώς και παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content