Ο Ε.Ε.Σ. ενισχύει τους άστεγους της Αθήνας και του Πειραιά

Date:

Share post:

Μια «ζεστή αγκαλιά» στους άστεγους που δοκιμάζονται σκληρά από τη σφοδρή κακοκαιρία «Διομήδης» προσέφερε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πραγματοποιώντας εκτάκτως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, κατόπιν εντολής του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork), σε Αθήνα και Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές του Ε.Ε.Σ βρέθηκαν την Πέμπτη κοντά σε αστέγους συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Θησείο, Μοναστηράκι, Ομόνοια) και στο λιμάνι του Πειραιά, διανέμοντας κουβέρτες, σκούφους, γάντια, ζεστά ροφήματα, είδη βασικής διατροφής, είδη ατομικής υγιεινής, ιματισμό, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας από τον Covid-19. Παράλληλα, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες, Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας, καθώς και ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους των Δήμων. Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ. δεν ξεχνά τους τετράποδους φίλους μας, προσφέροντας μια ζεστή αγκαλιά καθώς και ζωοτροφές και ζεστά καλύμματα για να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε την δράση του Ε.Ε.Σ. στον Πειραιά με την παρουσία της και συνεχάρη τους εθελοντές για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν καθημερινά στην Ελληνική κοινωνία. 

Σημειώνεται ότι, το 2021, από τις συνεχείς δράσης του Ε.Ε.Σ. έχουν ωφεληθεί 1.896 άστεγοι και έχουν διανεμηθεί 4.653 πακέτα με ανθρωπιστικό υλικό. Επίσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έως τα τέλη Απριλίου του 2022 προγραμματίζονται 35 επιπλέον αντίστοιχες δράσεις και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν περίπου 3.500 ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.