Ο Μαραθώνιος της Μαρίας από τον easy 97,2

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 και εκπροσωπεί πάνω από 3.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Μια όμορφη πρωτοβουλία της Μαρίας Κωνσταντάκη και του Στάθη Χριστοφορίδη αγκάλιασε ο Ραδιοσταθμός Easy 97.2 του Ομίλου Αντένα.

Η Μαρία θα περπατήσει από την Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο μέχρι την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.  Για πέντε μέρες, από τις 18 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2021,  θα περπατάει 42 χλμ την ημέρα, με τη Φλόγα στην καρδιά αλλά και στα πόδια της. Πρόκειται για συνολικά 210χλμ. Στόχος είναι να προβάλει τον αγώνα του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του.

Στόχος είναι επίσης να φωτίσει τον σκληρό Μαραθώνιο που καλείται κάθε οικογένεια της Φλόγας να διανύσει για να κερδίσει τη ζωή και την υγεία του παιδιού της, γιατί όταν ένα παιδί νοσεί από καρκίνο, νοσεί όλη η οικογένεια.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “Η διάγνωση έρχεται ξαφνικά. Το παιδί μας έχει καρκίνο!  Ένα τηλέφωνο, ένα τυχαίο γεγονός, μια επίσκεψη ρουτίνας στον παιδίατρό μας, μας φέρνει από τη μια στιγμή στην άλλη μπροστά στον καρκίνο της ψυχής και της καρδιάς μας. Μετά από τη στιγμή αυτή, όλες οι επόμενες στιγμές ανήκουν σε άλλη σφαίρα και οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι για μας καταιγιστικές. 

Εκεί ακριβώς έρχεται η Φλόγα. Εκεί ακριβώς ο κάθε γονιός βρίσκει μια Φλόγα που ταιριάζει στην οικογένεια του και την αξιοπρέπεια της. Βρίσκει ενδιαφέρον και αγάπη και όχι «φιλανθρωπία» και «ελεημοσύνη». Βρίσκει εκτός από την όποια υλική βοήθεια, σεβασμό και συμμετοχή  και νοιώθει μέρος ενός συνόλου”.

Τυχαία, ο δρόμος της Μαρίας, συμπίπτει με τα 19α γενέθλια του πρώτου ξενώνα της Φλόγας.  21 Οκτωβρίου 2002 μπήκε για φιλοξενία το πρώτο παιδί στον πρώτο ξενώνα της Φλόγας.

Η οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μπορεί ο καθένας να βοηθήσει:

Με μια κλήση ή ένα μήνυμα στο 19813

Με μία κατάθεση στους λογαριασμούς μας

Με μια επίσκεψη στο Eshop της Φλόγας

Με μια αιμοδοσία (Εθελοντές Αιμοδότες Φλόγας)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!