Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού συνεχάρη τους εθελοντές

Date:

Share post:

O Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), Francesco Rocca, επισκέφθηκε το Σάββατο (19/3) το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. που έχει εγκατασταθεί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, προκειμένου να συνδράμει τους εκτοπισμένους πολίτες της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην σκληρά δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία, επισκέφθηκε την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Σιρέτ. Το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τον Πρόεδρο για τη δράση και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πληγέντες. Ο κ. Rocca τους συνεχάρη ένθερμα και δήλωσε εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από την μεγάλη παρουσία και αποτελεσματικότητα του Ε.Ε.Σ. 

Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ έφτασε στο Σιρέτ την περασμένη Πέμπτη (17/3), μαζί με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (40 τόνοι) του Ε.Ε.Σ προς τον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό. Έκτοτε, οι Νοσηλεύτριες και οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες έχουν προσφέρει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε 130 συνανθρώπους μας (περίθαλψη τραυμάτων, χρόνια πάσχοντες, κ.α.). Η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συνεχιστεί έως ότου κριθεί αναγκαίο. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.