Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ στο ευρωπαϊκό συνέδριο Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού

Date:

Share post:

Στο 11o Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Συνέδριο Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, το οποίο διεξήχθη στην Γεωργία (26-28/4), συμμετείχε ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Διεθνούς Συνεργασίας, Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Προγραμμάτων του Ε.Ε.Σ, Αγγελική Φανάκη και την Τομεάρχη Νεότητας του Ε.Ε.Σ, Μαρία Καστελλάνου.

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου βρέθηκε το Ουκρανικό ζήτημα και η τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν δημιουργήσει οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, εστιάζοντας στις δράσεις που υλοποιούνται από τους Εθνικούς Συλλόγους προς ανακούφιση των πληγέντων. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, εκ του σύνεγγυς, με την ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας και άλλους Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, ιδιαίτερα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η Ευρώπη. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά, όλο αυτό το διάστημα, από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες. Μέχρι τώρα έχουμε αποστείλει 4 ανθρωπιστικές αποστολές εντός της Ουκρανίας, η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ από τις αρχές Μαρτίου, στελεχωμένη από πτυχιούχες Νοσηλεύτριες και εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας συνδράμοντας τους εκτοπισμένους Ουκρανούς, ενώ ο Ε.Ε.Σ, με την συγκινητική συμπαράσταση του Ελληνικού λαού, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην έκτακτη έκκληση για οικονομική ενίσχυση των πληγέντων. Να είστε βέβαιοι ότι ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για να συνδράμει τους πληγέντες του πολέμου».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που παράγει ο Οργανισμός προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Ελλάδος, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή του Ε.Ε.Σ. στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, αλλά και στις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί προς ενίσχυση των προσφύγων/μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».