Ο Όμιλος Ευρωκλινικής βάζει #STOP στον φαύλο κύκλο της Έμφυλης βίας

Date:

Share post:

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, διοργάνωσε την Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση των Υγειονομικών σχετικά με την Έμφυλη βία», την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ, 15:00-17:30. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η έγκυρη ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού κόσμου για την ορθή διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας, όταν αυτά προσέρχονται στο νοσοκομείο. «O ρόλος των επαγγελματιών υγείας στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», «Η έξαρση και η πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» και «Ο ρόλος της Αστυνομίας στην πρόληψη των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας» είναι μερικά από τα θέματα που συζητηθηκαν. Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους καταξιωμένες ομιλήτριες, με πολυετή εμπειρία από το Hub Θεσσαλονίκης Women Act, την Γραμματεία Ισότητας Φύλων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων και την Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων Αστυνομικού Προσωπικού της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Oμοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων).

Ο Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής, δήλωσε σχετικά: «H Έμφυλη βία μας αφορά όλους. Γι’ αυτό και στον Όμιλο Ευρωκλινικής βοηθάμε να σπάσει επιτέλους η σιωπή και να μπει ένα μεγάλο στοπ σε αυτόν τον φαύλο κύκλο βίας. Θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε, όχι μόνο στην εξάλειψη, αλλά και στη σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών στον χώρο του νοσοκομείου τόσο από τους γιατρούς, όσο και από τους νοσηλευτές μας. Ελπίζουμε η δράση μας να αποτελέσει το παράδειγμα, ώστε ο κλάδος μας να ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί, αποτελώντας έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία». 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.