Ο Όμιλος Olympia ενισχύει τις δράσεις του για την ενδυνάμωση των γυναικών 

Date:

Share post:

Η Olympia Group ενισχύει τις πρωτοβουλίες της για την ενδυνάμωση των γυναικών, εγκαινιάζοντας τη συμμετοχή πέντε υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου και των εταιρειών του σε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας τους για την ανάληψη καθηκόντων μελλοντικά ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων. Στόχος της εταιρείας είναι να προωθεί σύγχρονες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, μέσα από δράσεις που υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη των γυναικών-στελεχών του, ενδυναμώνοντας τις ηγετικές τους δεξιότητες και στηρίζοντας τη συμμετοχή και συνεισφορά τους στη λήψη καλύτερων αποφάσεων. 

Η Olympia Group υποστηρίζει τις δράσεις του The Boardroom στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού της Πρόεδρου Γιάννη Καραγιάννη στο Advisory Board του οργανισμού, καθώς και της Τατιάνας Φαφαλιού, μέλους του Δ.Σ. της Olympia, ως ιδρυτικό μέλος. Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος που ξεκινά στη χώρα μας, συμμετέχουν τα εξής στελέχη των εταιριών του Ομίλου:

  • Φωτεινή Βούλγαρη, Chief Commercial Officer, Westnet
  • Βασιλική Γάλλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, Γενική Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Sunlight Group
  • Ιωάννα Γαβριελάτου, Διευθύντρια Marketing, Sunlight Group
  • Μαρία Πεδουλάκη, CFO του Ομίλου SoftOne
  • Ιωάννα Χριστοδουλοπούλου, Talent Director Olympia Group

Ο Γιάννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympia Group, σχολίασε σχετικά: «Προσδοκία μας στην Olympia είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να υποστηρίζουμε τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου μας για την συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, δίνοντας εσωτερικά ευκαιρίες στα στελέχη μας για την ανάληψη καθηκόντων ως μέλη διοικητικών συμβουλίων. Είμαστε περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με φορείς όπως είναι το The Boardroom Greece αλλά και με άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο advisory board του οργανισμού, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα κουλτούρα διαφορετικότητας και συμπερίληψης στις επιχειρήσεις αλλά και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη λήψη αποφάσεων, ενθαρρύνοντας διαφορετικές οπτικές και τρόπους διοίκησης στο δρόμο για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος». 

Ο Οργανισμός «The Boardroom» λειτουργεί επίσημα – μετά τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την 1η Οκτωβρίου – στο Clubhouse που βρίσκεται έναντι του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου τα μέλη του μπορούν να συναντηθούν και να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες του προγράμματος.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.