Πέντε χρόνια «Ταξίδι στα γράμματα με τη SUPERFAST FERRIES»

Date:

Share post:

Η SUPERFAST FERRIES, στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας του Ομίλου SUPERFAST FERRIES και συγκεκριμένα της πρωτοβουλίας «Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας – Ένα ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES» συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια κοινωνικής αρωγής προς τις ελληνικές κοινότητες της Κάτω Ιταλίας. Έχοντας ξεκινήσει το 2018 από την Ελληνική Κοινότητα Εμίλια Ρομάνα στην Μπολόνια και την Πάρμα, η δράση συνεχίζει στις περιοχές της Καλαβρίας και της Μεσσήνας στη Σικελία. Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η διατήρηση της «ενότητας» των δύο λαών μέσα από τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Μια ενότητα που παραμένει ζωντανή από τις απαρχές του ελληνικού αποικισμού όταν μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου δημιουργήθηκε η Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia), σύμφωνα με τον Έλληνα γεωγράφο, φιλόσοφο και ιστορικό Στράβωνα.

Από την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας έως και το 2022, η SUPERFAST FERRIES, συνεργάστηκε με την Ελληνική Κοινότητα του Στενού στην Μεσσήνα Σικελίας και στην Καλαβρία, με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ στο Ρήγιο/Ρέτζιο, με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΔΕΛΙΑ» στην Μπόβα Μαρίνα και με το Σχολείο της γλώσσας γρέκα του Βούα «G.Α.Grupi» στην Μπόβα.

Μαθητές και μαθήτριες κλασικών λυκείων, έφηβοι και ενήλικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ελληνικών και να λάβουν, την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας.

Πρωτοβουλίες όπως η ενίσχυση της δανειστικής παιδικής και νεανικής βιβλιοθήκης «Άλκη Ζέη-Ταξίδι στα γράμματα» που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Κοινότητα του Στενού, η αγορά διαδραστικών πινάκων προς τις ανωτέρω κοινότητες, η προσφορά σύγχρονων εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, η διοργάνωση ημερίδων με θέματα που άπτονται της ελληνικής γλώσσας και η διοργάνωση εικαστικών και βιωματικών εργαστηρίων συνέβαλλαν αποτελεσματικά στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Παράλληλα η SUPERFAST FERRIES συμμετείχε στην έκδοση του δίγλωσσου (ελληνικά/ιταλικά) βιβλίου «Φόρος τιμής στον Σολωμό» το οποίο απέστειλε σε συνολικά 90 βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Το βιβλίο κυκλοφόρησε και σε 2η έκδοση με την υποστήριξη της εταιρείας.

Η Ελληνική Κοινότητα του Στενού το 2022 θέλοντας να τιμήσει τη SUPERFAST FERRIES για τη συνολική της δράση, της απένειμε το 9ο βραβείο «Δημήτρης Μπισμπίκης», βραβείο με το οποίο τιμώνται πρόσωπα ή φορείς που προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το Πρόγραμμα «Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας – Ένα ταξίδι στα γράμματα με τη SUPERFAST FERRIES» επιμελείται η συνεργάτης της εταιρείας Μαίρη Κρητικού, συντονίστρια εκδηλώσεων, ειδική σε θέματα παιδικής λογοτεχνίας.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 35 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 74 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content