Παιδικά Χωριά SOS: Στήριξη των παιδιών με σχολικά είδη

Date:

Share post:

Τα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσα από τα Χωριά τους, αλλά και μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων τους, τα οποία λειτουργούν από τη Θράκη έως την Κρήτη. Μόνο το τρίμηνο, Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου, προσφέρανε δωρεάν υπηρεσίες, όπως ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μαθησιακή υποστήριξη, μαθήματα Η/Υ και αγγλικών για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, σε περισσότερα από 3.500 παιδιά, δίνοντας τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, τα Παιδικά Χωριά SOS μας καλούν να βοηθήσουμε τα παιδιά, που βρίσκονται σε ανάγκη, να επιστρέψουν στα θρανία με τσάντες γεμάτες. Παιδιά οικογενειών που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, παιδιά που ζουν στο όριο της φτώχειας, παιδιά που δεν έχουν δική τους οικογένεια. Αυτά τα παιδιά στηρίζουν καθημερινά τα Παιδικά Χωριά SOS, υποστηρίζοντας το βασικό δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

Οι επιτυχίες των παιδιών που μεγάλωσαν στα Παιδικά Χωριά SOS, και που υποστηρίζονται σταθερά έως σήμερα από τον Οργανισμό και τους ανθρώπους του, αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα, αυτής, της συλλογικής προσπάθειας. Αυτή τη χρονιά, όπως σημειώνει ο οργανισμός σε ανακοίνωση του, η Μερσίνα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ο Νίκος πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το μεταπτυχιακό του στο ΕΚΠΑ και η Μαρία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ και ήδη έχει ξεκινήσει να εργάζεται στον τομέα που πάντα ονειρευόταν.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content