Περιβαλλοντική απόΔραση Attica Group “Πλέουμε μαζί”

Ο πρώτος σταθμός των περιβαλλοντικών αποΔράσεων είναι η Νάξος, 13 και 14 Νοεμβρίου, όπου θα συνεργαστούν εθελοντές-εργαζόμενοι της Attica Group με τους εθελοντές της Aegean Rebreath.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας της Attica Group “ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του Ανθρώπινου Δυναμικού μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ξεκινά μία σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας σε συνεργασία με την Aegean Rebreath.    

Στόχος του προγράμματος είναι να  εμφυσήσει την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους, να τους φέρει πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας.

Ο πρώτος σταθμός των περιβαλλοντικών αποΔράσεων είναι η Νάξος, όπου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, οι εθελοντές- εργαζόμενοι της Attica Group  μαζί με τους εθελοντές της Aegean Rebreath σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και το Σύλλογο «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου»  θα εργαστούν συντονισμένα συμβάλλοντας: 

  • Στην ανέλκυση πλαστικών και όλων των ειδών απορριμμάτων από τους εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath και της Attica Group από το λιμάνι της Νάξου
  • Στη εν συνεχεία μεταφορά και το διαχωρισμό των απορριμμάτων από τους εθελοντές  «ξηράς»
  • Στην καταγραφή των υλικών που θα συλλεχθούν
  • Στον καθαρισμό παραλίας και την καταγραφή των υλικών που θα συγκεντρωθούν 
  • Σε δειγματοληψίες για την ανίχνευση και την περισυλλογή μικρο-πλαστικών από επιλεγμένη παραλία
  • Στην ενημέρωση –  εκπαίδευση των εθελοντών από την Aegean Rebreath σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα
  • Στην ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επιβατών μας.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!