Περιβαλλοντική επαλήθευση της SIKA HELLAS από την EUROCERT

Date:

Share post:

Δύο ομάδες προϊόντων της εταιρείας SIKA HELLAS επαληθεύτηκαν από την EUROCERT και καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα του International EPD System®, σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτού, καθώς και του προτύπου EN 15804 και των ισχυόντων κανόνων για τα εν λόγω προϊόντα. Η EUROCERT αποτελεί τον διαπιστευμένο φορέα επαλήθευσης Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων στην Ελλάδα και έναν από τους ελάχιστους παγκοσμίως που παρέχουν την υπηρεσία αυτή.

H Sika, ξεκινώντας από την Ελβετία το 1910, έχει κατορθώσει με την παγκόσμια παρουσία της σε >100 χώρες και διαθέτοντας 300 παραγωγικές μονάδες παγκοσμίως να θεωρείται από τις πιο σημαντικές εταιρείες στο κλάδο των ειδικών υλικών για την κατασκευή έργων πολιτικού μηχανικού. H εταιρεία Sika Hellas ιδρύθηκε το 1995. Έκτοτε, κατάφερε να τοποθετηθεί στις πρώτες επιλογές του Έλληνα μηχανικού για την επίλυση εξειδικευμένων προβλημάτων. Η εισαγωγή στην αγορά πρωτοποριακών υλικών, η διασφαλισμένη ποιότητα των προϊόντων της & η άρτια τεχνική υποστήριξη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρικής της ταυτότητας. Η εμπειρία της στην επίλυση τεχνικών προκλήσεων την έχει φέρει ηγέτιδα στα πιο σπουδαία έργα. Με τη στενή συνεργασία με τον τεχνικό & εμπορικό κόσμο σε όλη την Ελλάδα, η Sika Hellas επιτυγχάνει να μεταφέρει αυτή τη τεχνολογία αιχμής στο πιο απομακρυσμένο εργοτάξιο.

Το Διεθνές Σύστημα EPD® (INTERNATIONAL EPD® SYSTEM) είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για περιβαλλοντικές δηλώσεις τύπου III που λειτουργούν σύμφωνα με το ISO 14025 που στοχεύει στην επαλήθευση και καταχώριση EPD και τη συντήρηση μιας διαθέσιμης στο κοινό βιβλιοθήκης EPD και PCR. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για εταιρείες και οργανισμούς σε οποιαδήποτε χώρα. Υπάρχουν πολλά PCR που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συστήματος EPD®.

Η EUROCERT είναι Ελληνικός Ανεξάρτητος Φορέας Πιστοποίησης διαπιστευμένος από Ελληνικούς και Διεθνείς Φορείς Διαπίστευσης με γραφεία σε χώρες στην Ευρώπη και την Ασία. Διαθέτει επιθεωρητές υψηλής κατάρτισης με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα τους. Συγκεκριμένα, η EUROCERT ως φορέας επαλήθευσης, διαθέτει υψηλό επίπεδο ικανότητας και εμπειρίας για να επαληθεύσει το EPD ενός προϊόντος ή υπηρεσίας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.