ΠΕΦ: Τίμησε τον Παύλο Δ. Γιαννακόπουλο, ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ

Date:

Share post:

Ο Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος, ιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ και ένας από τους  σημαντικότερους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, τιμήθηκε πρόσφατα ως Πρωτεργάτης για τη διαχρονική και αδιάκοπη προσφορά του στην ανάπτυξη και εξέλιξή της, στο πλαίσιο της μεγάλης Επετειακής Εκδήλωσης με αφορμή τα 90 χρόνια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). 

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η βράβευση των πρωταγωνιστών, όλων όσοι με πίστη και όραμα έθεσαν τα θεμέλιά της ανάπτυξης των ελληνικών βιομηχανιών παραγωγής φαρμάκων και έδωσαν τέτοια ώθηση στον κλάδο, με αποτέλεσμα τη σημερινή ισχυρή, δυναμική και εξωστρεφή Ελληνική φαρμακοβιομηχανία που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θετικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής αναγνώρισης, τιμήθηκε ο αλησμόνητος Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδρυτής της μεγαλύτερης Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, για την πρότυπο επιχειρηματική του πορεία, που αποτελεί ένα διαχρονικό παράδειγμα, πηγή έμπνευσης και παρακαταθήκη για τη νεότερη γενιά. 

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, ανέφερε με συγκίνηση: «Αν η υστεροφημία του ανδρός είναι η ύψιστη αξία του, όσα ακούγονται για τον Παύλο Γιαννακόπουλο από όλο τον κόσμο,  αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη και αιτία υπερηφάνειας για μένα. Το γεγονός ότι απόψε τον τιμούν οι άνθρωποι του φαρμάκου και τον χαρακτηρίζουν έμπνευση για τις επόμενες γενιές, με κάνει διπλά περήφανο. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος οραματίστηκε και δημιούργησε τη ΒΙΑΝΕΞ, τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ήταν πρωτοπόρος γιατί έβλεπε τις ευκαιρίες που ανοίγονταν. Έτσι έχτισε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνέργειες με διεθνείς οίκους, ξεκίνησε τη βιομηχανική παραγωγή εισάγοντας υψηλή τεχνογνωσία, έδωσε νωρίς εξαγωγικό προσανατολισμό στον όμιλο, διέβλεψε την ανάπτυξη της αγοράς του φαρμακείου και των ΜΗΣΥΦΑ, έβαλε τις βάσεις για Έρευνα και Ανάπτυξη. Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι του φαρμάκου, ανταγωνιστές και μη, έχουν να πουν μια ιστορία για το πώς ο Παύλος τους βοηθούσε στο να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν και οι ίδιοι και οι εταιρείες τους, ακόμη και αν ήταν ανταγωνιστές. Η ΒΙΑΝΕΞ, με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα, ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στην Ελλάδα, στηρίζοντας τη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία. Αυτό ήθελε και αυτό έκανε πάντα ο Παύλος Γιαννακόπουλος».

Related articles

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.

Costa Navarino: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% το 2022

Η μείωση οφείλεται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιητικών προέλευσης, τη μείωση χρήσης LPG καθώς και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας / ανά διανυκτέρευση. 

SolidarityNow: Έκθεση για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας

Το Κέντρο υποστηρίζει ανθρώπους από 80 διαφορετικές χώρες και σκοπός είναι να αποτελέσει κόμβο ευαισθητοποίησης.

ARIEL και Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA δίπλα στους πλυμμηροπαθείς της Θεσσαλίας

Με τη συνεργασία να «μετρά» ήδη 5 χρόνια έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προσφέρουν πάνω από 184.165 κιλά καθαρών ρούχων, έχοντας εξυπηρετήσει 9.384 άστεγους συνανθρώπους μας.
Skip to content