Πιστοποίηση για τον νέο Κανονισμό στα λιπάσματα από την TÜV AUSTRIA Hellas

Date:

Share post:

Η TÜV AUSTRIA Hellas αποτελεί τον μοναδικό κοινοποιημένο οργανισμό στη χώρα μας για το νέο Κανονισμό ΕΕ 2019/1009 για ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα λίπανσης (FPR) και διαθέτει πλήρες πεδίο Διαπίστευσης για τη διεξαγωγή των διαδικασιών αξιολόγησης της συμμόρφωσης όλων των τύπων προϊόντων λίπανσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο νέος Kανονισμός (FPR) θεσπίζει ένα κοινό νομικό πλαίσιο για τα προϊόντα λίπανσης με τη μορφή μηχανισμού «αξιολόγησης συμμόρφωσης», αλλάζοντας ριζικά τις απαιτήσεις επισήμανσης των προϊόντων και τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα λίπανσης λαμβάνουν σήμανση CE. Από τις 16 Ιουλίου 2022, οι παραγωγοί, οι εισαγωγείς, οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι και οι διανομείς λιπασμάτων δύνανται να εμπορευθούν εντός της ΕΕ προϊόντα λίπανσης με σήμανση CE, όπως οργανικά λιπάσματα, Οργανο-ανόργανα λιπάσματα, υποστρώματα καλλιέργειας ή βιοδιεγέρτες, υπό τον όρο ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας. 

Η διαδικασία αξιολόγησης της συμμόρφωσης πρέπει να ακολουθείται από τους παραγωγούς, ανεξάρτητα από το αν είναι εγκατεστημένοι σε χώρα της ΕΕ ή σε τρίτη χώρα, εφόσον τα προϊόντα τους διατίθενται εμπορικά στην ΕΕ. 

Η TÜV AUSTRIA Hellas, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έχει εγκριθεί ως ένας από τους ελάχιστους Κοινοποιημένους Φορείς στην EE που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων NANDO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ, παρέχει παγκοσμίως και τους δύο τύπους πιθανών αξιολογήσεων συμμόρφωσης (full scope). Ο πρώτος περιλαμβάνει την Ενότητα B+C (Εξέταση τύπου ΕΕ, αξιολόγηση συμμόρφωσης που επαληθεύει και βεβαιώνει ότι ο τεχνικός σχεδιασμός ενός προϊόντος λίπανσης πληροί τις απαιτήσεις του FPR) και ο δεύτερος περιλαμβάνει την Ενότητα D1 (Πιστοποίηση Διασφάλισης Ποιότητας, που διασφαλίζει τη συμμόρφωση του συστήματος διαχείρισης ποιότητας για την παραγωγική διαδικασία σύμφωνα με τον FPR). Επιπλέον, η TÜV AUSTRIA Hellas είναι κοινοποιημένος οργανισμός στα πλαίσια της Ενότητας A1 για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης για τους παραγωγούς προϊόντων λίπανσης νιτρικής αμμωνίας υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο (>28%), για τα οποία θα πρέπει να διενεργείται δοκιμή εκρηκτικότητας και κατακράτησης πετρελαίου υπό την εποπτεία της σε τακτική βάση.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.