Πλαίσιο Computers: Διπλή βράβευση για την στρατηγική συμπερίληψης

Date:

Share post:

H Πλαίσιο Computers, πιστή στην εφαρμογή πρακτικών και πρωτοβουλιών σε θέματα που διασφαλίζουν την ποικιλότητα και την συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον, βρέθηκε ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των βραβείων Diversity & Inclusion 2023

Απέσπασε διπλή διάκριση στην ενότητα Best Activities/Projects/Practices, για τη συνολικότερη λειτουργία της εταιρείας με σεβασμό στην αποδοχή, το σεβασμό και την ποικιλότητα των εργαζομένων.  Συγκεκριμένα, απέσπασε το Platinum στην ενότητα αυτή καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά και το Gold βραβείο στην κατηγορία Hiring & Recruiting,  για τη συνολική στρατηγική προσλήψεων της εταιρείας βασισμένη στην συμπερίληψη αλλά και την υλοποίηση δράσεων που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον.

Μέσω πολιτικών και πρακτικών που προωθούν την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον, η Πλαίσιο αναγνωρίζεται ως μια εταιρεία με κουλτούρα διαφορετικότητας, επενδύοντας στην πρόσληψη ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, μέσω των πρακτικών της στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του “talent pool” της με τη σημερινή αγορά, καθιστώντας την ως εργοδότης επιλογής για τα νέα ταλέντα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και οικονομικών απολαβών για όλους τους συνεργάτες. 

Σήμερα, η Πλαίσιο απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 48% είναι γυναίκες, με το 28% αυτών να βρίσκονται σε διευθυντική ή managerial θέση. Επιπλέον, η εταιρεία αξιοποιεί όλα τα κανάλια προσέλκυσης υποψηφίων για την εύρεσή τους, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου, προωθώντας την κοινωνική κινητικότητα στην εταιρεία. Παράλληλα, επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού για την ολοκληρωμένη εφαρμογή της κουλτούρας ποικιλότητας και συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον, μέσω σεμιναρίων και inspirational speeches. 

Όλα τα παραπάνω, λειτουργούν ως συνέχεια της υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικυρώνοντας τις ενέργειες που η Πλαίσιο υλοποιεί προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της ποικιλότητας.   

Ο Τάσος Τσουμάνης, People Head της Πλαίσιο, δήλωσε σχετικά: «Στην Πλαίσιο, η τήρηση της ποικιλότητας και της συμπερίληψης στο χώρο εργασίας είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, αποτελώντας παράλληλα βασικό πυλώνα για την στρατηγική ανάπτυξης της Πλαίσιο έως το 2030. Οι διακρίσεις αυτές επιβραβεύουν την μέχρι τώρα πορεία μας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας στην Χάρτα Διαφορετικότητας που υπογράψαμε προ μηνών. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη μοναδικότητα και να εργαζόμαστε για την λειτουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του».

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content