Πράσινη δράση της Geocycle στον Άλιμο

Date:

Share post:

Με σταθερή προσήλωση στην αειφόρο ανάπτυξη και τη μετάβαση σε ένα πλανήτη χωρίς απορρίμματα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού, η Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υλοποιεί τη δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού «Sea No Plastic» στην παραλία Α’ Αλίπεδο Αλίμου.

Συμπράττει με την περιβαλλοντική οργάνωση Αll For Blue – που με ενεργή δράση για περισσότερα από δέκα χρόνια προσφέρει έργο στο πεδίο και παρέχει περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο σε παιδιά και νέους – και με τη συμβολή εθελοντικής ομάδας από ανθρώπους της Geocycle καθώς και άλλους εργαζόμενους του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στην Αττική, απομακρύνουν περισσότερα από 160 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό και την ακτή.

Με σταθερή τη δέσμευσή της για την προώθηση των αρχών της ανακύκλωσης και της κυκλικότητας, η Geocycle Ελλάς δωρίζει στο Δήμο Αλίμου τους κάδους που κατασκευάστηκαν από πλαστικό που έχει συλλεχθεί κατά την διάρκεια των παράκτιων και υποβρύχιων δράσεων καθαρισμού της All For Blue.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων της Geocycle Ελλάς και του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιείται διαδραστικό σεμινάριο από την έμπειρη ομάδα της All For Blue.

H κα Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Όραμά μας στη Geocycle Ελλάς είναι να κάνουμε πράξη την μετάβαση σε έναν πλανήτη χωρίς απορρίμματα, υιοθετώντας πράσινες πρακτικές και παρέχοντας λύση στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων. Με την εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Α’ Αλίπεδο Αλίμου, κάνουμε ένα ακόμα μικρό βήμα προς το στόχο μας, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση των ανθρώπων μας και προωθώντας την ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά, στοιχεία απαραίτητα για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content