“Πράσινη” φιλοσοφία, “γαλάζια” διάκριση για Sentido Unique Blue και Cicada Seascape

Date:

Share post:

Με την “πράσινη” φιλοσοφία να βρίσκεται στον πυρήνα των ενεργειών και αποφάσεων τους, οι ομάδες του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, Sentido Unique Blue Resort και Cicada Seascape Experience, αντίστοιχα, τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους προς ένα αειφόρο μέλλον.

Η έπαρση της “Γαλάζιας Σημαίας” στην παραλία Καρτερού στο Ηράκλειο Κρήτης συνδέθηκε με μια εκδήλωση παρουσία πλήθους τοπικών φορέων όπου γιορτάστηκε η ένταξη της παραλίας ανάμεσα σε 581 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη που διακρίνονται με τη διεθνή πιστοποίηση. Σημειώνεται ότι η χώρα μας κατέλαβε φέτος τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε 51 χώρες που συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα.

Οι αυστηρές προϋποθέσεις με βάση τις οποίες γίνονται οι βραβεύσεις της «Γαλάζιας Σημαίας» αποτελούν εγγύηση για την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της περιοχής, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που αναφέρεται ειδικότερα στην καθαριότητα και στην οργάνωση της παραλίας, την ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών, καθώς και την προστασία του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής δραστηριοποίησης της μονάδας. 

Στην τελετή απονομής της Γαλάζιας Σημαίας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Νικόλαος Συριγωνάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Κωνσταντίνος Αναστασάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, Γεώργιος Δανδουλάκης, Πλωτάρχης στο Λιμεναρχείο Ηράκλειου, Αριστείδης Στρατάκης, Προϊστάμενος Τμήματος του ΕΟΤ Ηράκλειου, Χρήστος Δονούσης  από τη συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα αειφορίας Be Safer P.C. 

Η Μαρίτα Καράτζη, ιδιοκτήτρια των Sentido Unique Blue και Cicada Seascape Experience σε δήλωσή της ανέφερε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά και την οικογένεια του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, να λαμβάνουμε την πιστοποίηση αυτή από τον θεσμό της “Γαλάζιας Σημαίας”. Η βιώσιμη λειτουργία των μονάδων μας και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί είναι υψίστης σημασίας για εμάς, και για το λόγο αυτό εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου να αφήσουμε με τη

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.