Πρωτοβουλία για το Παιδί και στήριξη από το ίδρυμα Matilda

Date:

Share post:

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Matilda – Ίδρυμα Φροντίδας για Μικρούς Ήρωες, Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, επισκέφτηκε πρόσφατα τις δομές της οργάνωσης στη Βέροια και ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των δράσεων που καλύπτουν.

Παράλληλα, πληροφορήθηκε πως εντός του 2021, η Πρωτοβουλία για το Παιδί, έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα που δέχτηκε, αναφορικά με την παιδική κακοποίηση στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων της,  είναι η ευαισθητοποίηση και η ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση του προσωπικού, με στόχο την τεκμηρίωση και την έγκαιρη διάγνωση της κακοποίησης –ιδίως της σεξουαλικής, μέσω πιστοποιημένων μεθόδων, την απόδοση των περιστατικών στη Δικαιοσύνη χωρίς περαιτέρω εμπλοκή των θυμάτων σε τραυματικές διαδικασίες, καθώς και τη θεραπεία του προκληθέντος τραύματος από καταρτισμένη επιστημονική ομάδα.

Στο πλαίσιο των δράσεων της, η Πρωτοβουλία για το Παιδί υλοποιεί το Πρόγραμμα Ολιστικής Λειτουργίας του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος (ΚΕΘΕΤ), από το 2017, το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΤ και το οποίο μέσω συντονισμένων δράσεων έχει στόχο την καταπολέμηση της κακοποίησης των παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Matilda στηρίζει το έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, μέσω της κάλυψης του κόστους απασχόλησης ενός Κοινωνικού Επιστήμονα για το 2021 και της προμήθειας ψυχομετρικών τεστ. Ο Κοινωνικός Επιστήμονας πλαισιώνει την επιστημονική ομάδα του ΚΕΘΕΤ και συμβάλει στην άρτια λειτουργία του, αναλαμβάνοντας την έρευνα και χαρτογράφηση πεδίου της παιδικής κακοποίησης, παρέχοντας επιστημονική συνδρομή, συντάσσοντας σχετικές μελέτες και συνεισφέροντας στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και τη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των θυμάτων.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content