Connect with us

14# Ζωή στο Νερό

ΣΕΛΟΝΤΑ: Πιστοποίηση με το πρότυπο ASC

Την πιστοποίησή της κατά το πρότυπο ASC (Aquaculture Stewardship Council) ανακοίνωσε η Σελόντα. Συγκεκριμένα, ο Aquaculture Stewardship Council είναι ένας ανεξάρτητος, διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πιστοποιεί την κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ιχθυοκαλλιέργεια.

Το διεθνές πρότυπο ASC θέτει αυστηρές απαιτήσεις στους παραγωγούς με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος του κλάδου.

Η ΣΕΛΟΝΤΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο ιχθυοκαλλιέργειας που διαθέτει στο σύνολο των μονάδων της τις πιστοποιήσεις Global Gap v5.0, ISO 14001:2015 / Energy – που αφορούν αντιστοίχως σε Παγκόσμιο πρότυπο για Καλές Πρακτικές Ιχθυοκαλλιέργειας και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος- συνεπικουρούμενα από το πρότυπο OHSAS 18001:2008, το οποίο αφορά σε Σύστημα Διαχείρισης της Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.

Για την πολιτική Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων που εφαρμόζει η εταιρεία, τιμήθηκε πριν από λίγους μήνες με το Health & Safety Award 2019. Με αφορμή την πιστοποίηση, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΛΟΝΤΑ, Αθανάσιος Σκορδάς, δήλωσε: “Η εταιρική πολιτική και κουλτούρα της εταιρίας ΣΕΛΟΝΤΑ είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης. Το πρότυπο ASC πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι η ΣΕΛΟΝΤΑ υιοθετεί και εφαρμόζει ασφαλείς και αειφόρες μεθόδους για τη λειτουργία και ανάπτυξή της”.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

Πού πηγαίνουν τα πλαστικά που ρίχνουμε στη θάλασσα;

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

Συνεργασία Σ.Β.Π.Ε. – Ιδρύματος Λασκαρίδη στο BlueCycle

Με στόχο την μετάβαση στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας στη χώρα μας ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας» αποδέχτηκε την πρόσκληση του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» να αποτελέσει εταίρο στο πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανακύκλωση θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν επιφανή Ιδρύματα, σαν αυτό της Αικατερίνης Λασκαρίδη προσεγγίζει τη βιομηχανία των πλαστικών σαν μέρος της λύσης για την εξάλειψη των θαλάσσιων απορριμμάτων. Το πρόγραμμα «BlueCycle» είναι καινοτόμο, βρίσκεται στον πυρήνα της κυκλικής οικονομίας και για τον λόγο αυτό τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος δεν δίστασαν λεπτό να αποδεχτούν την πρόσκληση και να αποτελέσουν εταίρο αυτής της πρωτοβουλίας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των πλαστικών τους επιτρέπουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πορεία προς ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικό, από πλευράς πόρων, μέλλον. Τα πλαστικά είναι το υλικό, που συμβάλλει αποφασιστικά στην υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας»

τόνισε ο πρόεδρος του «Σ.Β.Π.Ε.», Βασίλειος Γούναρης. Σημειώνεται ότι στις 11 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του εκπροσώπου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», Δημήτριου Σύρμου, του Εκτελεστικού Διευθυντή, Ηλία Μάμαλη με τους εκπροσώπους του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», Σουζάνα Λασκαρίδη και Έλια Νικητοπούλου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν οι βάσεις για την εποικοδομητική σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, είναι έτοιμος να συνδράμει στην επιτυχία τέτοιων πρωτοβουλιών με την τεχνογνωσία των μελών του, στοχεύοντας να ενδυναμώσει το όραμα της υιοθέτησης μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα. Αναφορικά με το πρόγραμμα «BlueCycle», σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα γαλάζιας και κυκλικής οικονομίας που προσεγγίζει ολιστικά το πρόβλημα των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων. Είναι το πρώτο στην Ευρώπη που εστιάζει στην ανακύκλωση του πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Το «BlueCycle» βασίζεται στην έρευνα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τη δημιουργικότητα, προτείνοντας βιώσιμες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Εγκαταλελειμμένα δίχτυα, «δίχτυα-φαντάσματα», σχοινιά και κάβοι αχρηστευμένοι μετατρέπονται σε πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας, έτοιμη για επανένταξη στη βιομηχανία.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Νηρεύς: Δέσμευση στις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου ΟΗΕ

Ειδική Έκδοση για την Επικοινωνία Προόδου (COP) του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για το 2018 δημοσίευσε ο Όμιλος ΝΗΡΕΥΣ.

Έχοντας προσχωρήσει στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (Global Compact) από τον Απρίλιο 2008, συνεχίζει με προσήλωση την ανάληψη δράσεων στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εργασιακών πρακτικών, της προστασίας του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Σημειώνεται ότι το Οικουμενικό Σύμφωνο (UN Global Compact) αποτελεί τη μεγαλύτερη, παγκόσμια πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας η οποία υποστηρίζεται ενεργά από 9.913 εταιρείες σε 161 χώρες.

Έχει ως πρωταρχικό στόχο την οικοδόμηση και προώθηση της κοινωνικής νομιμότητας των επιχειρήσεων και των αγορών, ενσωματώνοντας τη διαφάνεια και τη δέσμευση με τη δημοσίευση του ετήσιου απολογισμού ή παρόμοιας δημόσιας εταιρικής αναφοράς που είναι γνωστή ως Επικοινωνία Προόδου. Οι δράσεις της Νηρεύς με βάση τους τομείς ενδιαφέροντος του Οικουμενικού Συμφώνου και η δημοσίευση της Επικοινωνίας Προόδου εντάσσονται στην συνολική στρατηγική τοποθέτηση της ΝΗΡΕΥΣ σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφορίας τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εταιρική κουλτούρα του Ομίλου.

Στον σύνδεσμο https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/participants/6953#cop και στην ιστοσελίδα της ΝΗΡΕΥΣ www.nireus.com υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι Επικοινωνίες Προόδου του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης και της Εκθεσης Προόδου του 2018.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ