Σιδενόρ: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με τη θυγατρική της Sovel

Date:

Share post:

Εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους για τις δραματικές εξελίξεις στη Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, η Σιδενόρ και η θυγατρική της Sovel, κινητοποιούνται προκειμένου να ανταποκριθούν έμπρακτα και άμεσα στην ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα Α.Ε. και η θυγατρική εταιρεία της Sovel Ελληνική Εταιρία Επεξεργασίας Χάλυβα Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον Αλμυρό Μαγνησίας, συνεπείς στις αξίες τους για υπεύθυνη λειτουργία με επίκεντρο την κοινωνία και το περιβάλλον εκφράζουν κατ’ αρχήν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από τις πλημμύρες. 

Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενες άμεσα στην πρωτοφανή κατάσταση που έχει προκύψει, αναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλουν στην ανακούφιση των πληγέντων. Ως πρώτο, άμεσο μέτρο, οι εταιρείες Σιδενόρ και Sovel εξασφάλισαν και παρέχουν στις αρμόδιες Αρχές μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού για οικιακή και νοσοκομειακή χρήση για τις πληγείσες περιοχές, καθώς αυτό προκύπτει ως άμεση ανάγκη για τους πληγέντες. Παράλληλα, διασφάλισαν και προωθούν μεγάλες ποσότητες τροφίμων για την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων στις ίδιες περιοχές.

Σιδενόρ και Sovel συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Θεωρούν καθήκον τους να βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να συνδράμουν στην ανακούφιση των αναγκών που δημιουργούνται, ανάλογα με την εξέλιξη των συνθηκών.

Related articles

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.

Costa Navarino: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% το 2022

Η μείωση οφείλεται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιητικών προέλευσης, τη μείωση χρήσης LPG καθώς και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας / ανά διανυκτέρευση. 

SolidarityNow: Έκθεση για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας

Το Κέντρο υποστηρίζει ανθρώπους από 80 διαφορετικές χώρες και σκοπός είναι να αποτελέσει κόμβο ευαισθητοποίησης.

ARIEL και Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA δίπλα στους πλυμμηροπαθείς της Θεσσαλίας

Με τη συνεργασία να «μετρά» ήδη 5 χρόνια έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προσφέρουν πάνω από 184.165 κιλά καθαρών ρούχων, έχοντας εξυπηρετήσει 9.384 άστεγους συνανθρώπους μας.
Skip to content