Τα καταστήματα του ομίλου Autogrill πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Date:

Share post:

Τα καταστήματα εστίασης του ομίλου Autogrill που βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της χώρας πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD). 

Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε με βάση το πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ενώ οι σχετικές επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν διεξοδικά στους χώρους των καταστημάτων της εταιρείας στο Ελευθέριο Βενιζέλος αλλά και στις Εθνικές Οδούς Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Αθηνών-Πατρών και Αθηνών – Τριπόλεως. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρότυπο ISO 22000 βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές σχεδιασμού και ανάπτυξης HACCP και στο CODEX ALIMENTARIUS. Έτσι, οι εταιρείες που έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί με βάση αυτό επιβεβαιώνεται πως συμμορφώνονται στις  εφαρμοστέες νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις για την ασφάλεια τροφίμων. Επίσης λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που εξασφαλίζουν τον έλεγχο των κινδύνων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και εν τέλει την παροχή προϊόντων, τα οποία είναι ασφαλή για τον καταναλωτή.

Η πιστοποίηση των καταστημάτων εστίασης του ομίλου Autogrill που βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στις εθνικές οδούς έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά και αυξημένο βαθμό δυσκολίας, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας εντός του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας αλλά και επί του εθνικού οδικού δικτύου. Έτσι, οι ενδελεχείς επιτόπιοι έλεγχοι και επιθεωρήσεις που πραγματοποίησαν τα στελέχη της TÜV HELLAS (TÜV NORD) αποτελούν εγγύηση της σημασίας που δίνει η Autogrill στην ασφάλεια των τροφίμων της, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε. Και ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει τη θέση της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ως κορυφαίου φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα, η οποία και έχει τη δυνατότητα να αλλά και την τεχνογνωσία ώστε να φέρει σε πέρας το συγκεκριμένο έργο.

Σημειώνεται πως η Autogrill Ελλάς είναι 100% θυγατρική της Ιταλικής Autogrill SpA, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και λιανικής πώλησης εμπορευμάτων σε ταξιδιώτες. Η Autogrill Ελλάς ιδρύθηκε το 1996, και το 2002 απέκτησε την εκμετάλλευση καφέ μπαρ εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εντός του σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου. Το 2006, υπέγραψε σύμβαση για την εκμετάλλευση δύο Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών στο ύψος της Ακράτας. Το 2011 ξεκίνησε την εκμετάλλευση ενός Σ.Ε.Α στην Εθνική Οδό Τριπόλεως – Κορίνθου και το 2012 υπέγραψε σύμβαση για την εκμετάλλευση δύο Σ.Ε.Α επί της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λεπτοκαρυάς.

Η Autogrill είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τροφίμων και ποτών στον κόσμο για ταξιδιώτες. Ο Όμιλος είναι παρών σε 30 χώρες σε 4 ηπείρους, δραστηριοποιείται σε περίπου 950 τοποθεσίες διαχειριζόμενος περίπου 3.800 σημεία πώλησης με περισσότερους από 31.000 υπαλλήλους και είναι παρών σε 142 αεροδρόμια

O κ. Ιωάννης Κακός, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε πως: «Η ασφάλεια των τροφίμων είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Φορέα μας, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία. Η πραγματοποίηση επιθεωρήσεων σε πολυσύχναστους χώρους όπως το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά το εθνικό οδικό δίκτυο αποτελούν μια ξεχωριστή πρόκληση. Η επιτυχία των σχετικών επιθεωρήσεων και η απονομή των αντίστοιχων πιστοποιητικών αποτελεί επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στον τομέα αυτό από την Autogrill. Παράλληλα, μας τιμά η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο όμιλος της Autogrill, αναθέτοντας μια τόσο σημαντική πιστοποίηση στον κορυφαίο φορέα του κλάδου στην Ελλάδα».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.