Την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Date:

Share post:

Την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, μια από τις μακροβιότερες αλλά και πιο δημοφιλείς εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Οι επαναπιστοποιήσεις αφορούν δράσεις και διαδικασίες που βρίσκονται στην «καρδιά» της εταιρείας καθώς  αφορούν στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των τροφίμων και το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της ΓΙΩΤΗΣ.

Έτσι, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σημασία των υπηρεσιών που προσφέρει ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στη χώρα, καθώς συνεργάζεται με μια εκ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου των τροφίμων, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επιβεβαίωση των βέλτιστων πρακτικών που ακολουθεί η ΓΙΩΤΗΣ.

Αναλυτικά, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της ΓΙΩΤΗΣ καθώς και τις διαδικασίες της εταιρείας και ολοκλήρωσε:

  • Την πρώτη επιθεώρηση επιτήρησης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο FSSC 22000 v5.1 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων στα εργοστάσια παραγωγής στην Αθήνα και Αγρίνιο
  • Την πρώτη επιθεώρηση επιτήρησης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων   στις εγκαταστάσεις   παραγωγής  στην Αθήνα,  Αγρίνιο και στις αποθήκες και κέντρο διανομής  στην Μάνδρα Αττικής 
  • Την πρώτη  επιθεώρηση επιτήρησης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας στις εγκαταστάσεις παραγωγής  στην Αθήνα,  Αγρίνιο και στις αποθήκες και κέντρο διανομής στην Μάνδρα Αττικής 

Μέσω των πιστοποιήσεων αυτών, αφενός επιβεβαιώνεται η άψογη τήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας τροφίμων από την ΓΙΩΤΗΣ και αφετέρου καλύπτεται το σύνολο των σχετικών κανονιστικών απαιτήσεων, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ ιδρύθηκε το 1930 από τον Ιωάννη και τη Μαρία Γιώτη,  οι οποίο και ίδρυσαν την εταιρεία με σκοπό να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μια αγνή δυναμωτική τροφή.

Αποτέλεσμα της νέας εταιρείας ήταν  τα καινοτόμα, για την εποχή τους, προϊόντα Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ και Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, τα οποία αποτέλεσαν τις πρώτες βρεφικές και παιδικές κρέμες στην Ελλάδα.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από τα 300 προϊόντα ενώ παράλληλα εξελίσσεται και συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα, στηρίζοντας την τοπική οικονομία απασχολώντας πάνω από 370 Έλληνες εργαζόμενους και υιοθετώντας τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.

Η Έλενα Νικολάου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε πως: «Η ΓΙΩΤΗΣ, πέρα από κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ελληνικά “love brands” έχοντας κυριολεκτικά μεγαλώσει ολόκληρες γενιές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συνεργασία μας και βεβαιώνουμε σε όλους τους τόνους την προσήλωση της ΓΙΩΤΗΣ για την ασφάλεια των προϊόντων της, δίνοντας σημασία σε κάθε λεπτομέρεια».

Ο κύριος Δημήτρης Αλεξανδράκης, Διευθυντής Ποιότητας της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. δήλωσε ότι: 

Πρωταρχικός στόχος και δέσμευση της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. είναι η παραγωγή ασφαλών και υψηλής ποιότητας προϊόντων. Κύριος πυλώνας επίτευξης αυτού του στόχου είναι ο ορθός σχεδιασμός και η αυστηρή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων μας, βάσει των αντίστοιχων διεθνών προτύπων. Μέσω των πιστοποιήσεων των Συστημάτων αυτών επικυρώνεται η απόλυτη τήρηση και συμμόρφωση στις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) αποτελεί μακροχρόνιο και αξιόπιστο συνεργάτη της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. Ως κορυφαίος φορέας πιστοποίησης, επιθεωρήσεων και εκπαίδευσης και μέσω της άψογης συνεργασίας προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στη διαδικασία πιστοποίησης και συνδράμει στην διαρκή προσπάθεια της εταιρείας μας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων μας και της ικανοποίησης των πελατών μας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.